Tõsiselt? Maailma jäähokiliit pani Venemaa koondise Milano olümpiaturniiri alagruppi! (5)

Toimetas Ville Arike
Copy
Oi, kuidas Venemaa ja Valgevene hokisõpradest presidendid Vladimir Putin (vasakul) ja Aljaksandr Lukašenka tahaksid oma riigi koondist Milano olümpial näha. Selleks on lihtne retsept: Ukrainas tuleb sõda lõpetada.
Oi, kuidas Venemaa ja Valgevene hokisõpradest presidendid Vladimir Putin (vasakul) ja Aljaksandr Lukašenka tahaksid oma riigi koondist Milano olümpial näha. Selleks on lihtne retsept: Ukrainas tuleb sõda lõpetada. Foto: Andrei Stasevich / BelTA Pool Photo via AP / Scanpix

Ei lõpe kuidagi see Venemaa sportlaste spordivõistlustele enneaegse naasmise teema. Ehkki rahvusvaheline jäähokiliit (IIHF) on Ukraina sõja algusest saati olnud selgel seisukohal, et Venemaa ja Valgevene koondis pole jääareenidele lubatud, tehti ikkagi üks «huvitav» liigutus.

IIHF avaldas täna oma kodulehel 2026. aasta Milano olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiride skeemi, samuti kogu teekonna, kuidas ühe või teise riigi koondis saab olümpiale jõuda. Milanos võistleb tosin meeskonda, kvalifikatsiooniturniirid täidavad neist kolm kohta.

Üheksast juba kindlast osalejast moodustavad maailma edetabeli põhjal Kanada, Rootsi, Šveits ja Itaalia alagrupi A, Soome, Saksamaa, Tšehhi ja üks kvalifikatsiooni võitja alagrupi B ning Venemaa, USA ja kaks kvalifikatsiooni võitjat alagrupi C!

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles