FIFA president kinnitas, et järjekordne MM-finaalturniir toimub rikkas naftariigis

Karl Mihkel Eller
Copy
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman (vasakul), FIFA president Gianni Infantino (keskel) ja Saudi spordiministier prints Abdul Aziz bin Turki Al-Faisal.
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman (vasakul), FIFA president Gianni Infantino (keskel) ja Saudi spordiministier prints Abdul Aziz bin Turki Al-Faisal. Foto: Reuters/ScanPix

Rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) president Gianni Infantino kinnitas, et 2030. aasta jalgpalli MM-finaalturniiri tuleb nn ülemaailmne, kui mängud peetakse kolmel kontinendil ja kuues riigis. 2034. aasta MM-finaalturniir toimub aga Saudi Araabias, kes jäi ainsaks kandidaadiks, kui Austraalia otsustas oma pakkumisest viimasel hetkel loobuda.

FIFA oli seadnud 2034. aasta MM-finaalturniiri kandideerimise tähtajaks teisipäeva. Kui seni oli teada, et suurvõistlusest on huvitatud Saudi Araabia ja Austraalia, siis tund enne tähtaja kukkumist võttis Austraalia oma pakkumise tagasi, kirjutas BBC.

Järgmiste MM-finaalturniiride korraldajad kinnitatakse ametlikult 2024. aastal lõpus FIFA kongressil. «Kolm MMi, viis kontinenti ja 10 riiki – see muudab jalgpalli tõeliselt globaalseks,» kirjutas FIFA president Gianni Infantino Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles