Tippjalgpallur: Hamasile üle maailma avaldatav toetus on šokeeriv, nad tuleb hävitada iga hinnaga

Postimees Sport
Copy
31. oktoobril Taanis Aarhusis toimunud Palestiinat pooldav meeleavaldus. Foto on illustratiivne.
31. oktoobril Taanis Aarhusis toimunud Palestiinat pooldav meeleavaldus. Foto on illustratiivne. Foto: MIKKEL BERG PEDERSEN/AFP/Scanpix

Iisraeli jalgpalliklubi Haifa Maccabi mängija Dolev Haziza ütles selgelt, et tema kodumaa pihta Gaza sektorist rünnakuid alustanud terrorirühmitus Hamas tuleb maamunalt minema pühkida. Ta on eriti nördinud, et Hamasile on ülemaailmselt avaldatud palju toetust, mis pole talle vastuvõetav.

Haifa klubi ründaja Haziza tunnistas intervjuus kohalikule väljaandele Ynet Sport, et näeb öösiti luupainajaid ja isegi väiksem müra äratab ta üles. Mees on jätkuvalt kohkunud vähem kui kuu tagasi toimunud Hamasi rünnakust Iisraeli territooriumile, mille käigus tapeti valimatult ka vanureid ja imikuid.

Tema hinnangul tuleks Hamas purustada kõigi võimalike vahenditega, vaid nii on võimalik alanud vägivallapuhangule punkt panna. «Hamas on pälvinud toetust üle maailma ja see šokeeriv. Ma ei ütle, et kõik neid toetavad, aga see ajab mind ikkagi hulluks.

Kuidas on võimalik, et paljud riigid pole isegi terrorirünnakuid hukka mõistnud? Peame selle organisatsiooni iga hinna eest likvideerima. Nii nagu USA püüab hävitada ISISit, peame me ka Hamasi likvideerima.

Igaüks, kes kavandas 7. oktoobri rünnakut, peab surema. Me ei ole rahvas, kes tahab sõda, me püüdleme rahu poole. Aga see peab lõppema!» sõnas kuulus Iisraeli mängija.

28-aastane Haziza on terve karjäär mänginud Iisraeli liigas, alates 2019. aastast kuulub ta Haifa Maccabi ridadesse. Lisaks on ta Iisraeli kõrgliiga üks olulisemaid mängijaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles