Spordipesu suurim projekt – Saudi Araabia korraldab jalgpalli MMi (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman (paremal) ja FIFA president Gianni Infantino (keskel) nädalapäevad tagasi E-spordi MMi avamisel Ar-Riyādis.
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman (paremal) ja FIFA president Gianni Infantino (keskel) nädalapäevad tagasi E-spordi MMi avamisel Ar-Riyādis. Foto: AFP PHOTO / HO / SPA / Scanpix

Kõigest aasta tagasi peeti jalgpalli maailmameistri­võistlused Kataris ja rahvus­vahelise vutiliidu (FIFA) otsus turniir sellele riigile anda tõi kaasa kriitikalaine. Ning meeldi­gu see või mitte, aga 2034. aasta MM läheb Saudi Araabiale, sest rohkem kandidaate lihtsalt pole.

Tähtaeg kukkus oktoobri lõpus. Algul väljendas huvi ka Austraalia, kuid kandideerimisralliga siiski ei liitunud. Ühest küljest oleks kaks suurvõistlust järjest (2032. aasta suveolümpia korraldatakse Brisbane’is) riigile ilmselt liiga suur suutäis, teisalt võisid Rohelise Mandri vutijuhid ka karta, et võiduvõimalusi pole.

Austraalia jalgpalliliidu juht James Johnson nentis: «Saudi Araabial on tugev kandidatuur. Neil on palju ressursse. Nad lõhuvad oma suuremate palkadega Euroopa jalgpalli. Nende valitsus on seadnud jalgpalli investeerimise selgeks prioriteediks ja sellega on keeruline võidelda.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles