WRC-sarjas on tippu vaid kaks otseteed

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Takamoto Katsuta on praeguseks ennast WRC-sarjas tõestanud, kuid võimaluse sai ta suuresti tänu sellele, et on sündinud Jaapanis.
Takamoto Katsuta on praeguseks ennast WRC-sarjas tõestanud, kuid võimaluse sai ta suuresti tänu sellele, et on sündinud Jaapanis. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kuigi inimesi ei tohi rahvusest või kodakondsusest tulenevalt diskrimineerida, võib teatud riigis sündimine mõnes vallas ikkagi eelise anda. Autorallis tuleb praegu näiteks kasuks, kui sul on ette näidata Jaapani pass.

Kõik tuleneb sellest, et rallimaailma teravaimas tipus on kohti vähem kui kahel käel sõrmi. WRC-sarjas lööb kaasa kolm tiimi – Toyota, Hyundai ja M-Sport Ford –, kes pakuvad võimalusi kaheksale-üheksale mehele.

Nõnda on mitmed kõvad sõidumehed õnnetult hammasrataste vahele jäänud: näiteks Kris Meeke vahib neljandat aastat niisama tühja. Kes võidukihutamist niisama sinnapaika jätta ei suuda, näiteks Andreas Mikkelsen või Mads Østberg, on sunnitud kihutama lihtsalt nõrgema, Rally2-masinaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles