Euroliit keelustab kummipuru, välja jalgpalli kunstmuruväljakud siiski ei sure (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Uue katte paigaldamine Paide kunstmuruväljakule 2020. aasta suvel.
Uue katte paigaldamine Paide kunstmuruväljakule 2020. aasta suvel. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Euroopa Komisjon võttis vastu määruse, mis jõustub 2031. aasta oktoobris ning keelab mikroplasti kasutamise spordiväljakutel. Kui asi sisuliselt lahti seletada, lennutatakse vastu taevast praegused jalgpalli kunstmuruväljakute kummipurust täitematerjalid.

Kõlab üpris koledalt, sest Eestis on praegu 105 niisugust väljakut. Postimees võttis appi Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) jalgpallikompleksi juhataja Targo Kaldoja, kelle selgituste järgi on asi piisavalt tõsine, ent õnneks mitte lootusetu. Tähtaja kukkudes ei saada Brüssel väljakutele buldoosereid peale ning loodetavasti saab neil jalgpalli mängida ka kaugemas tulevikus.

Mikroplasti keelustamise protsess algas juba aastaid tagasi. Tõsisemad arutelud läksid lahti eelmise aasta alguses ehk ligi kahe aasta eest. «Sealtmaalt alates on UEFA (Euroopa jalgpalliliit – V. A.) vastavas töögrupis toimunud regulaarsed koosolekud, eri riikide alaliite on asjaga kursis hoitud. Tänavuse aasta jaanuaris sai ka meie jalgpalliliidu juhatus teemast põhjaliku ülevaate,» ütles Kaldoja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles