Eesti teenis MM-valikmängus Läti vastu magusa võidu

Postimees Sport
Copy
Karl Toom.
Karl Toom. Foto: Karli Saul/EKL

Täna kohtus Eesti käsipallikoondis MM-i eelkvalifikatsioonis Lätiga. Tasavägises avamängus võideti kodumeeskond napi skooriga 30:29 (13:12).

Kohtumist alustasid paremini lätlased, kes haarasid koduväljakul 2:0 eduseisu. Eestlased toibusid kiiresti ning peagi oldi omakorda 3:2 ees. Avapoolaeg kulges väga võrdses rütmis ning Eesti sai parimal juhul ainult kaheviskelisse eduseisu. Pikemale pausile mindi ikkagi Eesti koondise minimaalses 13:12 juhtimisel.

Teise poolaja alguses jäi mitmel korral Eesti üheväravalisse kaotusseisu. Õnneks ei lubatud koduväljakul mänginud lätlasi kaugemale ning peagi vastati enda spurdiga. Eesti koondislased haarasid teise poolaja keskpaigas initsiatiivi ning kasvatasid eduseisu kolmele väravale (24:21). Kahjuks ei õnnestunud seda hoida ega kasvatada ning kohtumise lõpuks särasid tablool Eesti 30:29 võidunumbrid. Nõnda on Eestil korduskohtumiseks üheväravaline eduseis.

Eesti resultatiivseim pallur oli Karl Toom 7 väravaga. 5 väravat viskas Mihkel Lõpp ning 4 tabamuse peale jäid Ott Varik ja Karl Roosna. Viimane valiti ka meeskonna parimaks mängijaks.

«Me oleme pisut ebakindlad, peame kätte saama oma sujuvuse. Ka realiseerimisega oleme hädas. Loodetavasti leiame rütmi teisel poolajal,» rääkis peatreener Martin Noodla pärast esimest poolaega EHF TV-le. «Läti näol on tegemist hea ja noore võistkonnaga, neil on töötav süsteem. Nad mängivad hästi ning meie peaksime olema jõulisemad,» lõpetas ta.

«Rahule ei saa kindlasti jääda kummagi poolega. Enda võimalused jäid kasutamata, kaitses lasime sellised lihtsad läbi jalutada. Mängisime hästi endale kohad välja, aga sisse ei visanud,» kommenteeris Mihkel Lõpp. «Korduskohtumisele läheme kindlasti võitma, meil on nii palju juurde panna ja siin ei olegi midagi teha.»

Eesti ja Läti korduskohtumine leiab aset sel neljapäeval, 4. novembril kell 19:00 Kalevi spordihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles