Wemby astus Shaqi kõrvale, kuid see ei veena legendaarset keskmängijat veel

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Victor Wembanyama on NBAs platsil käinud küll kõigest viis korda, kuid on juba kirjutanud ennast Unelmate liiga rekordite raamatusse.
Victor Wembanyama on NBAs platsil käinud küll kõigest viis korda, kuid on juba kirjutanud ennast Unelmate liiga rekordite raamatusse. Foto: Christian Petersen / AFP / Scanpix

Tänavuse NBA drafti avavalikust Victor Wembanyamast on ülivõrdes kõneldud juba mitu aastat ning oma esimeste kohtumistega korvpalli Unelmate liigas on prantslane ka selgelt tõestanud, miks seda tehti.

224 sentimeetri pikkune, kuid vibaliku kehaehitusega Wemby, nagu teda hellitavalt kutsutakse, oli eriti muljet avaldav ööl vastu reedet, kui aitas San Antonio Spursi 132:121 võidule Phoenix Sunsi üle.

Kui sageli kasutatakse verbi «aitama» sellises lauses ülekantud tähendus – korvpall on ju ikkagi võistkonnamäng –, siis kõnealuses kohtumises oli tõepoolest Wemby see, kes võidu koju tõi. Nimelt vaatas 4.15 enne lõppu tabloolt vastu 116:116 viik, kuid seejärel tegi Spurs – tähendab, Wemby – otsustava äramineku ning mäng oligi tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles