Hukkus treeningul pikselöögi saanud 16-aastane Ukraina aerutaja

Postimees Sport
Copy
Pikselöök. Foto on illustratiivne.
Pikselöök. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Kolmapäeval jäi Ukraina Dnepri jõel kadunuks 16-aastane aerutaja Bogdan Salivon, kes kadus oma treeningrühma silmist, kui neid tabas ootamatu äikesetorm. Noore sportlase leidmiseks korraldati ulatuslik päästeoperatsioon, kuid kahjuks ei suudetud Salivoni elu päästa ning ta leiti neli tundi hiljem surnuna.

Traagiline juhtum leidis aset 1. novembril Dnepri jõel, 90 km kaugusel Poltavast, kui kohaliku aerutamiskooli õpilased olid läinud jõele treeningule. Ootamatult halvenesid ilmastikuolud ning otsustati võtta suund kaldale. Just sel hetkel sai üks paatidest pikselöögi. Salivon kukkus vette ega tõusnud enam pinnale.

Kiiresti alustati suure päästeoperatsiooniga, kuhu olid kaastanud kohalikud politseinikud, päästjad ja paljud teised organisatsioonid. Õhtul leiti aga kaldast 50 m kauguselt ja seitsme meetri sügavuselt Salivoni surnukeha.

Salinon oli lootustandev aerutaja ning oli Ukrainas võitnud mitu kohalikku võistlust ja kuulus riigi noortekoondisesse. Ukraina aerutamisliit avaldas kodulehel tehtud avalduses kaastunnet omastele ja sõpradele ning nimetas noormehe surma suureks kaotuseks kogu Ukraina spordile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles