ÜLEVAADE Spordimaailma võimsaimad hooajad ja vingeimad võiduseeriad

Siim Kaasik
, ajakirjanik
Copy
Wilt Chamberlain viskas ühes NBA mängus 100 punkti. Tema tolle hooaja keskmine oli laias laastus poole väiksem, mis on pika puuga parim tulemus üldse.
Wilt Chamberlain viskas ühes NBA mängus 100 punkti. Tema tolle hooaja keskmine oli laias laastus poole väiksem, mis on pika puuga parim tulemus üldse. Foto: PAUL VATHIS

Vormelisõitja Max Verstappen kindlustas tänavu karjääri kolmanda MM-tiitli juba kaheksa etappi enne hooaja lõppu. Rekordeid purustaval hollandlasel on käsil F1-sarja kõigi aegade domineerivaim hooaeg, mistõttu on paslik anda ülevaade ka teiste spordialade suurtest valitsejatest.

Ent esmalt F1st ja Verstappenist. 26-aastane hollandlane on sel hooajal võitnud 19 etapist 16, mis on F1-sarja rekord. Kuid kolm etappi jääb veel sõita ehk potentsiaalselt võib Verstappen jõuda 19 esikohani.

Jah, vormel 1-kalender on aegade jooksul aina kasvanud, mistõttu ei saa puhtalt võitude järgi öelda, et Verstappeni hooaeg oleks kõigi aegade domineerivaim. Siinkohal lisab ausust võiduprotsendi arvutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles