Soome sajandi dopinguskandaalist vändatud seriaal ristiti paroodiaks

Karl Mihkel Eller
Copy
Mika Myllylä 2001. aasta veebruaris Otepää MK-etapil. Skandaalse MMi alguseni Lahtis jäi siis veel poolteist nädalat. Aastakümneid hiljem on Soome teletegijad otsustanud dopinguskandaalist vändata mitmeosalise draamaseriaali.
Mika Myllylä 2001. aasta veebruaris Otepää MK-etapil. Skandaalse MMi alguseni Lahtis jäi siis veel poolteist nädalat. Aastakümneid hiljem on Soome teletegijad otsustanud dopinguskandaalist vändata mitmeosalise draamaseriaali. Foto: Toomas Huik

Neljapäeval esilinastus Soome telekanalis Nelonen draamaseriaal, mis jutustab 2001. aastal Lahtis toimunud suusatamise MMist, kus lahvatas Soome sajandi dopinguskandaal, kui keelatud ainete kasutamisega jäi vahele koguni kuus põhjanaabrit, nende seas ka tipptegijad. Esimene episood on aga vähemalt osati saanud hävitava hinnangu, sest paljude arvates ei kannata võistlusest taasloodud suusastseenid kriitikat.

Suusaeksperdid on sotsiaalmeedias välja toonud kaks aspekti, mis seriaali usaldusväärsust kahandavad. Esiteks näitlejate kohmakas suusatehnika ja piinlikud faktivead. Praeguse tippsuustaja Krista Pärmäkoski mänedžer Aki Pajunoja küsis otse, et kas filmitegijad soovisidki teha paroodiat.

«Miks ei kasutatud suusatamist hõlmanud stseenides kaskadööre? Või on siin meelega mingit paroodiat otsitud?!» küsis Pajunoja X-is. Kergejõustikumänedžer ja ekssuusataja Martti Jylhä abikaasa Inka Kärkkäinen nägi samuti suusatehnikaga seotud probleeme, kuid juhtis tähelepanud ka teistele vigadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles