Saksamaa klubi viskas Palestiinale poolehoidu väljendanud jalgpalluri meeskonnast välja

Postimees Sport
Copy
Anwar El Ghazi.
Anwar El Ghazi. Foto: CHRISTOPHER NEUNDORF/EPA/Scanpix

Saksamaa jalgpalliklubi Mainz teatas, et katkestas lepingu Hollandi mängija Anwar El Ghaziga, kes tegi sotsiaalmeedias Iisraeli ja Gaza sektori konflikti osas postituse, mida nimetati Palestiina-meelseks.

El Ghazi tegi avalduse juba mõni nädal tagasi ning kustutas selle peagi sotsiaalmeediast. 17. oktoobril jättis Mainz 28-aastase mängija meeskonnast välja ning teatas selle nädala lõpus, et peatab mehega lepingu.

«Seisa selle eest, mis on õige, isegi kui see tähendab üksi seismist. Minu töökoha kaotamine pole midagi, kui võrrelda seda Gazas süütute ja haavatavate inimeste kallal vallanduva põrguga,» kirjutas El Ghazi pärast vallandamist sotsiaalmeedias.

Huvitaval kombel oli Mainz esmaspäeval tühistanud endise Evertoni ja Aston Villa jalgpalluri mängukeelu. Viis päeva hiljem otsustati siiski El Ghaziga töösuhe lõpetada. Klubi oli varem öelnud et Hollandist pärit mängija oli võtnud Lähis-Ida konflikti suhtes seisukoha, mis ei olnud klubi jaoks vastuvõetav.

Mainzi staadion on saanud nime asutajaliikme Eugen Salomoni järgi. Tegemist oli juudiga, kellelt natsid võtsid klubi ära 1933. aastal. 1942. aasta suri Salomon holokausti tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles