Maailmameister nõuab WRCs revolutsiooni

Karl Mihkel Eller
Copy
Andreas Mikkelsen (paremal) ja kaardilugeja Torstein Eriksen.
Andreas Mikkelsen (paremal) ja kaardilugeja Torstein Eriksen. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Kesk-Euroopa rallil WRC2-klassi MM-tiitli kindlustanud norralane Andreas Mikkelsen kutsub WRC-sarjas üles läbi viima revolutsiooni, mille järel võiks asfaldirallidel ka madalamates masinaklassides kasutada nö esiautosid, kes annavad katsetel valitsevate olude kohta infot. Lõppenud rallil tekitas esiauto puudumine palju ohtlikke olukordi.

Kõik Rally1-autodel sõitjad saavad MM-sarja asfaldirallidel kasutada esiautode (inglise keeles gravel crew) abi. Need autod koosnevad tavaliselt praegustest või endistest rallisõitjatest ja kaardilugejatest, kes läbivad kiiruskatse mõni tund enne, kui rallimeeskonnad starti pääsevad. Nii saavad nad pakkuda rallimeestele värsket teavet tingimuste kohta ja seeläbi viia parandusi sisse kiiruslegendi.

See tuli eriti kasuks just Saksamaa, Austria ja Tšehhi teedel sõidetud Kesk-Euroopa rallil, kus reedene tugev vihm muutis teede seisukorda oluliselt. Reedel, kui tema peamine WRC2 -klassis tiitlirivaal Yohan Rossel katkestas, tegi Mikkelsen ettepaneku, et Rally2-autode meeskonnad peaksid saama esiautosid kasutada ka teistel rallidel, peale riukaliku Monte Carlo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles