Noor suusatähe ootamatu otsus ajas Bö vihaseks

Karl Mihkel Eller
Copy
Tarjei Bö.
Tarjei Bö. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Norras on käimas skandaal kohaliku suusaliidu ümber, sest nende mäesuusatamise tipptegija, 23-aastane Lucas Braathen lõpetas karjääri, kuna ei saanud suusaliiduga lepingutingimustes kokkuleppele. Nüüd võttis sõna ka laskesuusastaar Tarjei Bö, kellel valmistas meelehärmi, millise ignorantsusega Norra spordijuhid asjasse suhtusid.

Braathen võitis karjääri jooksul viis MK-etappi ning eelmisel hooajal slaalomi MK-sarja arvestuses kristallgloobuse. Eelmisel laupäeval teatas Braathen, et lõpetab sportlaskarjääri, eeskätt suusaliidu äärmiselt lugupidamatu käitumise tõttu.

Uudis noore staari otsusest šokeeris laskesuusatamise mitmekordset olümpiavõitjat ja maailmameistrit Tarjei Böd. «See oli tõeline šokk, kui nägin Internetis neid suuri pealkirju ja pilte,» ütles Bö Norra rahvusringhäälingule (NRK).

Braatheni karmi otsuse põhjuseks oli pikaajaline vaidlus suusaliiduga tema rahvuskoondisesse kuulumise lepingu üle. Samal teemal on suusaliiduga puid ja maid jagamas murdmaasuusatamise superstaar Johannes Hösflot Kläbo.

35-aastane võitleja Bö nägi Braatheni otsust omamoodi häirekellana. «Ma reageerisin sellele väga tugevalt. See on tõesti dramaatiline. Nähtud tsitaatide põhjal on suusaliidu suhtumine olnud täiesti ebaprofessionaalne. Nad pole kolm aastat läbirääkimiste laua taha tulnud. Loodan, et keegi suusaliidust tunneb juhtunus veidi süüd ja hakkab vastutust võtma ja oma tegusid parandama,» arvas Bö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles