GALERII Tiitlipidu lükkus edasi: Levadia alistas viimase minuti tabamusest Flora (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy

Sel nädalal oli võimalus, et selgub tänavune jalgpalli Eesti meister. Eelviimases voorus kaotust vältima pidanud Tallinna FC Flora jäi aga alla 1:2 FCI Levadiale. Nõnda on mõlemal klubil viimases voorus võimalus tulla Eesti meistriks.

Eeviimasele voorule läksid meeskonnad olukorrast, kus tiitli eest võitlevatel Floral kirjas 78 ja Levadial 73 punkti. Nõnda oli Levadial lootuse elus hoidmiseks tarvis ainult võidupunkte ning Floral tiitli kindlustamiseks vähemalt viiki.

Kohtumine algas üsna ettevaatlikult, ent Sportland Arenale kogunenud 1303 pealtvaatajat ikkagi üht väravat avapoolajal nägid. Selle eest hoolitses Levadia 20-aastane ründaja Mollo Bessala, kes realiseeris Michael Schjonning-Larseni kauni söödu.

Teisel poolaja alguses oli mõistetavalt Flora oluliselt ründavam. Mitmel korral jõutigi väravale üsna lähedale, ent Levadiat päästsid nii väravapostid kui ka ennastsalgav kaitsetöö. 70. minutil jõudis tiitlikaitsja ikkagi sihile, kui vasturünnakul leiti sööduga värava löönud Henrik Ojamaa.

Kohtumise lõpus asus Levadia meeletult juhtväravat otsima. Kohtumise viiendal lisaminutil jõutigi selleni. Paremalt äärelt andis Edgar Tur kauni tsenderduse Bourama Fombale, kes peaga palli väravasse toimetas. See jäi ka viimaseks olukorraks tänases kohtumises ja Levaida teenis 2:1 võidu.

Enne viimast vooru on nõnda nii Floral kui ka Levadial võimalus meistritiitli võitmiseks. Ohjad on siiski veel Flora käes, kuna pärast tänast edestatakse Levaidat kahe silmaga. Tabeliliidrina võõrustatakse 11. novembril viiendal positsioonil paiknevat Nõmme Kaljut ning Levadia sõidab samal ajal külla kolmandat kohta hoidvale Paide Linnameeskonnale.

Tänased teised kohtumised:

Tallinna Kalev - Nõmme Kalju 1:1

Pärnu Vaprus - Tartu Tammeka 2:0

Viimase vooru kohtumised

Tallinna FC Flora - Nõmme Kalju

Paide Linnameeskond - Tallinna FCI Levadia

FC Kuressaare - Pärnu Vaprus

Tallinna Kalev - Narva Trans

Tartu Tammeka - Harju JK Laagri

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles