Kuld ja pronks! Eesti judokad ässasid MMil

Postimees Sport
Copy
Viktoria Zubkova ja Sergei Marmeljuk.
Viktoria Zubkova ja Sergei Marmeljuk. Foto: Eesti judoliit

Möödunud nädalalõpp oli Eesti judokatele edukas: meie veteranid olid võistlustules Abu Dhabis toimusid veteranide MMil ning täiskasvanud Prantsusmaal toimunud EM.

Kõige edukamalt läks sealjuures veteranidel: Sergei Marmeljuki krooniti kehakaalus -90 kg, M3 vanuseklassis maailmameistriks. 

Avaringis oli meie judokas üle mullusest veteranide MM-pronksist Fabian Vanhollebekest (Belgia), veerandfinaalis sai kaotuse maitset tunda grusiin Lasha Mikaberidze.

Poolfinaal Kuveiti esindava Fawaz Alenziga osutus võistluse keeruliseimaks ja pikimaks ning sealt ei puudunud rünnakud, karistused ja palju närvikõdi. Tasavägine kohtumine läks lisaajale, kus vastane tegi Marmeljuki tempost tulenevalt karistust väärt eksimuse, mis meie mehe finaali aitas. 

Kullamatšis alistas Marmeljuk poolaka Dawid Jurkiewicz kinnihoidmisega.

See polnud aga ainus medal, mis Abu Dhabis meie sportlastele kaela riputati: Viktoria Zubkova võitis F2 vanuseklassis ja kehakaalus -63kg pronksmedali.

Samal ajal olid meie parimad täiskasvanutest judokad Viljar Lipard, Ants-Oscar Pertelson (mõlemad -66 kg) ja Klen-Kristofer Kaljulaid (-90 kg) võistlustules Prantsusmaal toimunud EMil. 

Lipard kohtus esimeses ringis austerlase Florian Doppelhammeriga. Meie judokas haaras kohtumises juhtpositsiooni kärmelt enda kätte ning pidevalt rünnates ja aktiivsust üles näidates anti vastasele märkamatult kolm karistust, mis kohtumise Lipardi kasuks lõpetas.

Teises ringis astus talle vastu maailma edetabeli neljas number, mullune Euroopa meister Bogdan Iadov (Ukraina). Kohtumine kulges tasavägiselt ja pakkus samuti palju närvikõdi. Normaalaeg oli ammu möödunud ning tablool tiksuv aeg näitas maadlusaega kokku 11 minutit, kui hilisem pronksmedalist pani oma suurema kogemuste pagasi maksma ja võitis Lipardit kinnihoidmisega.

Hetkel veel juunioride vanuseklassis maadlevale Lipardile jäi täiskasvanute EMil näppude vahele seega 9. koht. «Miinimum eesmärk, millega läksin võistlustele, sai täidetud. Kindlasti ei jää sellega veel rahule, kuna tunnen, et saan ka Euroopa tippudega maadelda. Liigume edasi järgmiste eesmärkide poole,» sõnas ta alaliidu pressiteenistusele.

Pertelson ja Kaljulaid sel korral esimesest ringist edasi ei pääsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles