Venemaa: ROK kiusab meid USA raha pärast? (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach oktoobris Mumbais peetud ROKi 141. istungjärgul.
Rahvusvahelise Olümpiakomitee president Thomas Bach oktoobris Mumbais peetud ROKi 141. istungjärgul. Foto: Niharika Kulkarni/Reuters/Scanpix

Venemaa sõjategevuse lõppu Ukrainas ei paista ning meie idanaabri sportlased on endiselt paljude alade võistlustelt eemaldatud. Muu hulgas pole Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) otsustanud, kas lubada agressorriikide sportlasi järgmisel aastal peetavatele Pariisi olümpiamängudele või mitte. Venelastes on see kõik tekitanud ühe kahtluse.

Nimelt selle, et kuivõrd ROK toetub suuresti USA rahale, ei tasu sellelt organisatsioonilt ka oodata objektiivset suhtumist Venemaa sportlastesse ja alaliitudesse. Portaali sports.ru väitel on niisuguseid jutte sarnases sõnastuses kuuldud palju. Kui palju saab neis juttudes tõtt olla?

Mõne päeva eest ütles oma arvamuse välja Nõukogude Liidu aegne laskesuusalegend, neljakordne olümpiavõitja Aleksandr Tihhonov: «Rohkem kui 50 protsenti ROKi tuludest annab Ameerika. Meie aga pole sinna pannud rublatki, seetõttu on meilt kõik ära võetud. Kui meie oleks ROKi sponsorid, põlvitaks Thomas Bach (ROKi president – toim) meie jalge ees. Sest kes maksab, tellib ka muusika.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles