Karjääri parimat tennist mängiv Lajal jõudis Soomes kaheksandikfinaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mark Lajal
Mark Lajal Foto: Karl Toomsoo

Soomes toimuval ATP Challengeri kõrgeima kategooria turniiril jõudis Eesti esireket Mark Lajal (ATP 199.) kindlalt kaheksandikfinaali.

Sel nädalal esmakordselt karjääris maailma 200 parema hulka tõusnud Lajal seljatas Helsingis toimuval ATP Challenger 125 turniiri avaringis itaallase Francesco Maestrelli (ATP 219.) tulemusega 6:1, 6:3.

20-aastane Lajal oli tund ja 10 minutit kestnud kohtumises selgelt parem. Ta teenis matši jooksul 55 punkti, vastase 36 vastu ning realiseeris neli murdepalli viiest võimalikust. Seejuures ei loovutanud ta kordagi enda servigeimi.

Teises ringis ootab Lajalit ees prantslane Alexandre Müller (ATP 84.). Tegemist on järjekordse maailma edetabeli esisajas paikneva tennisistiga, kellega Lajalil õnnestub viimastel nädalatel kohtuda. 26-aastane Müller on senise karjääri jooksul mänginud ka korra ATP turniiri finaalis, kui tänavu kevadel jäi ta Marokos toimunud mõõduvõtu esikohamatšis alla Roberto Carballes Baenale (ATP 61.).

Vaatamata selle matši tulemusest kerkib Lajal järgmisel nädalal taas karjääri parimale edetabelikohale. Hetkel hoiab ta virtuaalselt 319 ATP-punktiga 190. kohta, ent Helsingis on võimalik edu korral oluliselt kõrgemale kerkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles