VIDEO Baskonia teenis Kreeka karukoopast taas Euroliigas mesimagusa võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maik-Kalev Kotsar Olympiakose vastu skoorimas.
Maik-Kalev Kotsar Olympiakose vastu skoorimas. Foto: EPA/PETE ANDREOU/SCANPIX

Korvpalli Euroliiga seitsmendas voorus teenis võidu Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia. Võõrsil alistati 75:74 Piraeuse Olympiakos.

Baskonia meeskond sai Euroliigas teist nädalat järjest võidurõõmu tunda. Kui möödunud nädalal seljatati koduväljakul ühe punktiga Belgradi Partizan, siis nüüd oldi taas minimaalselt üle Olympiakosest.

Kohtumist alustas selgelt paremini siiski kodumeeskond, kes pääses kiiresti 13:2 juhtima ning võitis avaveerandi 26:20. Teisel veerandajal suutis aga Hispaania klubi enda mängu vastastele peale suruda. Paljude kiirrünnakute toel võideti teine veerand 30:9 ning pikemale pausile mindi Baskonia 50:35 eduseisus.

Teisel poolajal keeras Olympiakos enda kaitse korralikult lukku ning Baskonial lubati visata ainult 25 punkti. Samas poldud ise ka liiga resultatiivsed, visates teisel poolajal 39 silma. Kokkuvõttes tähendas see Baskonia 75:74 võitu. Seejuures sündis Hispaania klubi võidukorv 0,7 sekundit enne mänguaja lõppu, kui Codi Miller-McIntyre suutis end individuaalse meisterlikkusega keskpositsioonilt viskele mängida ja selle ka tabada.

Maik-Kalev Kotsar panustas Baskonia võitu veidi vähem kui 17 minutiga toodud nelja punkit, kahe lauapalli ja kahe korvisööduga. Sander Raieste teenis mänguaega 12 minutit, mille jooksul viskas kaks silma, andis kaks korvisöötu ja võttis ühe lauapalli. Võitjate resultatiivseimana viskas Chima Moneke 20 punkti.

Pärast seitset kohtumist on Baskonial Euroliigas kirjas kolm võitu ja neli kaotust. Sellega tõusti sama saldot omava Olympiakose ette üheksandale positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles