Eesti koondis jäi EM-valikmängus Taanile suurelt alla, eksootiliselt täienduselt soliidne debüüt (2)

Karl-Joosep Küngas
Copy
USAs sündinud Tea Alexis Adams tegi Eesti koondises soliidse debüüdi.
USAs sündinud Tea Alexis Adams tegi Eesti koondises soliidse debüüdi. Foto: Tairo Lutter

Eesti naiste korvpallikoondis alustas täna EM-valiksarja, kui võõrsil mindi vastamisi Taaniga. Eestlannad pidi tunnistama vastaste 81:53 paremust.

Naiste korvpallikoondis sõitis Taani kaheteistkümne mängijalise koosseisuga, kust leidis nii kodumaal kui ka võõrsil pallivaid naisi. Oma debüüdi sai kirja ka 24-aastane tagamängija Tea Alexis Adams.

Eesti alustas kohtumist hästi ning kahel korral pääseti ka juhima. Avaveerand kuulus siiski 18:14 kodunaiskonnale. Alates teisest veerandajast hakkasid taanlannat vahet kasvatama. Poolajapausile mindi Taani 39:27 eduseisus.

Teisel poolajal kärises vahe kiiresti. Taani tegi kolmanda veerandaja alguses 24:0 vahespurdi ning sellega oli kohtumise saatus ka otsustatud. Lõpusireeni kõlades olid tablool Taani 81:53 võidunumbrid.

Eesti koondises jõudis ainsana kahekohalise punktisummani Poola kõrgliigas mängiv Mailis Pokk, kelle arvele jäi 10 punkti ja viis lauapalli. Teda toetasid Adams ja Maaja Bratka üheksa silmaga. Võitjate edukaimana viskas Maria Jespersen 18 punkti.

Taani alustas nõnda EM-valiksarja võiduga ja Eestile läks kirja B-alagrupis esimene kaotus. Veel kuuluvad eestlannadega ühte valikgruppi Suurbritannia ja Rootsi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles