Eesti laskesuusatajad pääsevad eksootilisele võistlusreisile

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Gaim
Grete Gaim Foto: Nordic Focus

Kuigi lumi on Eestis juba peaaegu sulanud, jätkab vähemalt osa Eesti laskesuusatamiskoondisest treenimist, kuna neid ootab ees vahva võistlusreis Venemaa teise otsa Kamtšatka poolsaarele.

Eesti koondise peatreeneri Maris Cakarsi sõnul said kutse võistlusele Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Kristel Viigipuu ja Grete Gaim. «Need on inimesed, kes tegid tänavu Eesti koondise heaks väga palju. Tänu nendele oleme püsinud rahvusvaheliselt nähtaval,» rääkis Cakars. «Võistlusele pääseb vaid spetsiaalsete kutsetega ning kõik kulutused katavad korraldajad.»

Mullu osalesid samal jõuproovil Eveli Saue ja Priit Viks ning toona oli kohal peaaegu kogu maailma paremik.

Mõistagi polnud tipud enam päris tippvormis, kuid võitjatele olid väärikad auhinnad – ukrainlanna Vita Semerenko ja prantslane Simon Fourcade viisid koju sõiduauto Mercedes-Benz.

«Tavaliselt kutsuvad korraldajad sinna 50 meest ja 50 naist – tore, et nende hulgas on ka Eesti sportlased,» rääkis Cakars. «Kuigi hooaeg on sisuliselt läbi, ei lähe me sinna päris niisama. Näiteks nädala alguses teeme Otepääl kompleks­treeningu – seda muidugi juhul, kui ilm võimaldab.»

Cakars ei osanud öelda, kas ta ka ise sõidab koos sportlastega Kamtšatkale. Ta andis mõista, et see sõltub lähiajal alaliidus tehtavast tulevikku puudutavast otsusest. Tuleval nädalal teevad koondise treenerid alaliidu juhatusele hooaja kohta kokkuvõtte ja siis peaks selguma, kas Cakars jätkab Eesti koondise peatreenerina ka tuleval hooajal.

Eesti laskesuusatamine on jagunenud kahte leeri – ühed hindavad kaks aastat peatreenerina tegutsenud Cakarsi tegevust väga heaks, ent mõned koondislased on tema juhtimisstiili suhtes kriitilised. Enamik kipub siiski pooldama lätlase jätkamist, väidetavalt on grupp Eesti treenereid teinud alaliidule ka vastava toetusavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles