BLOGI JA GALERII Aneti lahkumismäng: Kontaveit andis maailma kuuendale reketile vägeva lahingu

Copy

Suvel sportlaskarjäärile joone alla tõmmanud Eesti naiste tennise kauane esireket Anett Kontaveit pidas lahkumismängu, jäädes Tondiraba jäähallis 4:6, 6:4, 7:10 (super tie break) alla heale sõbrannale Ons Jabeurile (WTA 6.). Matši ülevaate, aga ka Kontaveidi pika intervjuu Roald Johannsoniga leiab allolevast blogist.

Enne matši:

Kontaveit andis karjääri lõpetamisest teada 20. juunil, kui oli selge, et seljahäda – nimme lülivaheketta degeneratsioon (Discopathia lumbalis) – ei lase täiskoormusel treenimist ega võistlemist jätkata.

«See on minu jaoks ääretult emotsionaalne otsus, sest armastan tennist. Armastan seda mängu, mis on seni olnud minu elu keskmik, kirg ja eesmärk saavutada maksimaalselt häid tulemusi. Iga professionaalne mängija teab, kui raske on tennises tippu jõuda ja veelgi raskem seal püsida. Iga tiitlivõidu nimel tuleb pingutada mitte ainult füüsiliselt, vaid ka vaimselt. 

Tänaseks on selgunud, et minu seljas on toimunud nimme lülivaheketta degeneratsioon (Discopathia lumbalis), mis ei lase täiskoormusel treenimist ega võistlemist jätkata. Seetõttu on võimatu nii tiheda konkurentsiga alal tipptasemel jätkata,» sõnas mullu parimal juhul maailma edetabelis teist kohta hoidnud Kontaveit toona.

Oma viimase profimatši pidas eestlanna suvel Wimbledonis, pärast mida riputaski reketi varna. Et Eesti tennisepublikule aga üks viimane «head aega» teha, otsustas ta pidada ka ametliku lahkumismängu, mille vastaseks valis hea sõbranna Ons Jabeuri.

Kontaveit ja Jabeur on varem omavahel vastamisi läinud kuus korda ning nende omavaheliste matšide seis on 3:3 viigis. Seega saab laupäevaga ka selgeks, kumb päriselt naiste duellis peale jääb.

Ajakava:

16.00 – sissejuhatus õhtusse

16.15 – Anett Kontaveit vs. Ons Jabeur (kõik järgmised algusajad sõltuvad matši pikkusest)

18.00–18.30 Smilers

18.30–19.30 Roald Johannsoni intervjuu Anett Kontaveitiga

19.30–20.00 Smilers ja Kontaveidi tänusõnad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles