Tammeka saatis Harju esiliigasse

Siim Kaasik
, reporter
Copy

Eesti jalgpalli meistrivõistluste viimases voorus alistas Tartu Tammeka koduväljakul 1023 pealtvaataja ees 2:1 Harju JK Laagri, kes kukkus järgmiseks hooajaks esiliigasse.

Enne viimast vooru lahutas kahte meeskonda tabelis vaid üks punkt. Eelis oli Tammekal, kellele piisanuks üleminekumängudele pääsemiseks viigist.

Tammeka alustaski mängu paremini, kui juba neljandal minutil lõi karjääri esimese Premium Liiga värava Devid Lehter. Kui esimese veerandtunni järel on initsiatiiv Tammeka käes, siis järgmised pool tundi kuulusid pigem Harjule, kes ei suutnud oma võimalusi siiski realiseerida.

Teisel poolajal määras kohtunik Tammeka kasuks penalti, mille realiseeris 63. minutil Ahmed Adebayo Basher. Viis minutit hiljem teenis penalti Harju ning ka Daniil Rudenko oli 11 meetri punktilt täpne.

Kuna rohkem väravaid ei löödud, läksid hooaja viimased võidupunktid Tartu Tammekale. Tänavu viis võitu, 12 viiki ja 19 kaotust teeninud Tammeka lõpetas hooaja 27 punktiga. Harju saldoks jäi ajaloo esimesel kõrgliigahooajal viis võitu, kaheksa viiki ja 23 kaotust, mis tähendas 23 punkti.

Tammeka hooaeg jätkub üleminekumängudega, kus vastu tuleb esiliigas teise koha teeninud Viimsi. Harju asemel mängib järgmisel hooajal kõrgliigas Nõmme United.

Tammekale oli tänane päev edukas mitmel rindel, sest nende naiskond kindlustas 5:1 võiduga Saku Sportingu üle meistrivõistluste pronksmedali.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles