Eesti tennisetipud pidasid maha erireeglitega lahingu

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Mark Lajal.
Mark Lajal. Foto: IMAGO/Roberta Corradin/IPA Sport / ipa

Reedel toimus erireeglitega tenniseturniir Alexela Team Cup, mille raames alistas Eesti esireket Mark Lajal suvel USA lahtiste paarismängu noorteturniiri võitnud Oliver Ojakääru.

Alexela Team Cupil moodustasid ühe tiimi Kenneth Raisma ja tema õpilane Ojakäär ning teise Lajal ja Markus Mölder. Mängiti kahe seti võiduni, kuid sett kestis nelja geimini (4:4 korral tie-break – toim.) ja otsustava seti asemel pikk tie-break kümne punktini.

Lisaks sai iga seti jooksul vastaselt nõuda kahte asja: kahe servi asemel ühte ning vajadust võita pallivahetuse maksimaalselt kolme löögiga. Kui tuli neljas löök, kuulus punkt vastasele. Samuti sai korra oma punktid geimis duubeldada.

Õhtu esimeses mängus alistas endine juunioride maailma 12. reket ja 2016. aasta Wimbledoni paarismängu võitja Raisma 4:2, 4:2 tänavuste Eesti meistrivõistluste hõbemedalisti Mölderi.

Järgmises matšis tuli väljakule Eesti meeste esireket, maailma edetabelis 199. kohal olev 20-aastane Lajal ning tänavu USA lahtiste paarismängu noorteturniiri võitnud 18-aastane Ojakäär (ATP 1170.). Numbritega 4:2, 4:2 kuulus võit Lajalile.

Paarismängus jäid peale Lajal ja Mölder, kes teenisid Ojakäär-Raisma vastu 5:4 (7), 2:4, 10:8 võidu.

«Formaat oli väga lahe,» ütles Lajal. «Reeglid olid ka huvitavad, ehkki need tõid meile paarismängus rohkem kahju. Kuid ikkagi vahelduseks midagi teistsugust.»

Alexela Team Cup ei seganud kuidagi Lajali plaane, sest tal oli niikuinii kavas pärast Helsingi Challengeri hooajale punkt panna. «Arvan, et ma ei mänginud kuigi palju halvemini kui Helsingis. Üsna enda keskmisel tasemel, polnud hea ega halb mäng.»

Raisma sõnul olid kohtumised põnevad ja seda näitab ka tabloo. «Mulle muidugi formaat sobis, sest ega ma praegu rohkem jaksagi mängida. Oliverile ka sobis, sest ta alles sai palavikust lahti ja poleks ka rohkem jõudnud,» ütles Raisma.

Plaanide järgi peaks Rasima õpilane Ojakäär mängima tänavu veel tugevatel noorteturniiridel Mehhikos ja USAs. «Piletid on ostetud, aga meil on selle haiguse osas olnud käänuline tee ja ma ei tea, mida tulevik toob,» ütles Raisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles