Valus: poolfinaalis edu omanud Lehis pidi tundma kaotusevalu

Postimees Sport
Copy
Katrina Lehis (paremal).
Katrina Lehis (paremal). Foto: Tairo Lutter

Sel nädalavahetusel toimub Itaalias Legnanos vehklemise MK-etapp, kus võistlustules ka kuus Eesti vehklejat. Individuaalvõistlusel tegi parima esituse Katrina Lehis, kelle teekond lõppes poolfinaalis.

 

Avaring:

Individuaalvõistlusel pääsesid põhitabelisse kuuest Eesti koondislasest viis. Ainsana jäi kvalifikatsiooni pidama Julia Beljajeva.

Esimesest ringist suutsid edukalt edasipääsu kindlustada Nelli Differt, Katrina Lehis ja Irina Embrich. Erika Kirpu ja Kristina Kuusk piirdusid avaringiga.

Differt seljatas 15:10 Kanada vehkleja Leonora Mackinnoni, Embrich oli sama skooriga üle ukrainlannast Darja Varfolmomjejevast ning Lehis lülitas 13:5 tulemusega konkurentsist just koondisekaaslase Kuuse. Kirpu pidi tunnistama šveitslanna Pauline Brunneri 15:9 paremust.

Teises ringis läheb Differt vastamisi hiinlanna Yuexin Shiga, Lehis samuti Hiina vehkleja Junyao Tangiga ja Embrich prantslanna Aliya Lutyga. Differti ja Embrichi matšid algavad 14.45 ja Lehis tuleb uuesti rajale 15.05.

Teine ring:

Differt kohtus 32 parema seas hiinlanna Yuexin Shiga ja sai selge 7:15 kaotuse. Küll tundsid võidurõõmu Lehis ja Embrich. Lehis läks vastamisi hiinlanna Junyao Tangiga ja oli parem 15:9. Embrich alistas 15:12 prantslanna Aliya Luty.

Kaheksandikfinaalid:

Kaheksandikfinaalis alistas Katrina Lehis argentiinlanna Isabel Di Tella ja võitis selle kohtumise lõpuks 11:10. Veerandfinaalis ootab teda ees itaallanna Gaia Traditi.

Küll sai läbi Embrichi teekond, kes pidi kaheksandikfinaalis tunnistama poolatari Aleksandra Jarecka 15:12 paremust.

Veerandfinaalid:

Veerandfinaalis kohtus Lehis itaallanna Gaia Traditiga ja alistas vastase 15:10. Tema poolfinaalivastane selgub paarist Margherita Guzzi Vincenti (USA) ja Mara Navarra (Itaalia) duellist.

Poolfinaalid:

Lehis kohtus poolfinaalis ameeriklanna Margherita Guzzi Vincentiga ja pidi lõpuks tunnistama vastase 8:7 paremust. Kusjuures eestlanna omas poolfinaalis vahepeal 7:5 edu ja kaotas lõpuks seetõttu, et kohtumine läks lisaajale, kus prioriteet määrati vastasele. See tähendas, et võiduks tuli Lehisel teha Guzzi Vincenti vastu edukas torge, aga seda Tokyo olümpiapronks ei suutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles