Eesti judoka astus pika sammu Pariisi olümpia suunas

Postimees Sport
Copy
Klen-Kristofer Kaljulaid (sinises).
Klen-Kristofer Kaljulaid (sinises). Foto: Eesti judoliit

Judoka Klen-Kristofer Kaljulaid (-90kg) jõudis Austraalia Perthis peetud Okeaania lahtistel finaali.

Kaljulaid oli Okeaanias kuuenda asetusega ning tänu sellele esimeses ringis vaba. Teises ringis võitis ta ipponiga austraallast Robert Vukovichi, seisab pressiteates.

Veerandfinaalis tuli vastaseks juba vanast ajast tuttav David Klammert (Tšehhi), kellega oli omavaheliste kohtumiste seis 1:2. Sel korral jäi waza-ariga peal aga Kaljulaid.

Poolfinaali Lõuna-Korea judoka Sungho Lee vastu oli tasavägine. Kohtumise lõpuks oli mõlemal sportlasel kaks karistust, kuid Kaljulaid viskas kohtumise jooksul Lee’le waza-ari ning kindlustas sellega koha finaalis. Lee tuli hiljem kolmandaks.

Finaalis kohtus Kaljulaid aseri Murad Fatiyeviga, kes asetseb maailmareitingus 19. kohal. Kohtumine kulges tasavägiselt ja hinneteta. Tablool seisid vaid karistused 1:2 Kaljulaidi kahjuks. Mõnikümmend sekundit enne normaalaja lõppu tegi Fatiyev ipponi väärilise heite ning pääses sellega poodiumi kõrgemaile astmele.

Teise kohaga teenis Kaljulaid olümpiareitingusse lisaks 308 punkti ning tõusis edetabelis 18. reale. Praeguse seisuga pääseks ta Pariisi mängudele, aga kvalifikatsiooniperiood lõppeb alles 23. juunil. Punktide kogumine jätkub kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles