JÄRELVAADATAV Selver/TalTech pani liidrite duellis Tartu Bigbanki paika

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Cronimet liiga tippude lahingus läksid Tartus vastamisi sealne Bigbank ja Selver/TalTech. Külalised teenisid kindla 3:1 (26:24, 25:22, 23:25, 25:16) võidu.

Enne mängu:

Samad meeskonnad läksid vastamisi ka hooaja esimeses mängus ja siis sai 3:1 võidu Tallinna klubi. Mõlemad on seni pidanud 7 kohtumist ja Selver/TalTech pole veel saanud ühtegi kaotust, Bigbankil on kirjas üks kaotus.

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal sõnas, et liidripositsioon meeskonda liiga enesekindlaks pole muutnud. «Põnev mäng on see muidugi, tähtsad punktid on mängus. Meie ei tunne end kuidagi nii, et läheme suure hurraaga peale ja kedagi nö maa alla taguma. Meil on kindel süsteem, mida oleme mänginud, proovime seda paremaks saada. Meil on selline meeskond, kus peab oma serv või oma vastuvõtt õnnestuma, siis saame mängida. Me pole väga jõuline tiim. See, et siiani oleme seitse mängu võitnud, on meid pigem valvsaks teinud, mitte üleolevaks. Ma ei arva, et oleme liigas domineerivad, aga eks enesekindlust oleme võitudest ikka saanud,» kommenteeris peatreener ja võrdles meeskondade trumpe.

«Tartul on rünnakujõudu rohkem, see on nende trump. Me peame suutma blokis ja kaitses hästi tööd teha, sest nad on suutelised ka siis hästi ründama, kui vastuvõtt pole kõige parem. See teeb meie elu raskeks, aga üritame leida vastukäigu.»

Bigbanki peatreener Alar Rikberg nimetab Selverit favoriidiks. «Selver on tänavune favoriit ja väga tugevalt komplekteeritud meeskond, seda näitas esimene ring, kus nad ühtki punkti ei kaotanud. Meil on olnud aega terve nädal selleks mänguks valmistuda, aga pisihädad on kohati ettevalmistust seganud. November on keeruline ja tihe kuu, 31 päega jooksul 10 mängu jätab oma jälje ja tuleb laveerida koosseisu, koormuse ja tulemusele mängimise vahel, et me kestaks poolaasta lõpuni ära. Pühapäeval läheme mõistagi võidu peale mängima,» sõnas Rikberg.

«Kui varasematel aastatel on meil õnnestunud põhiturniir võita, siis oleme heidelnud kas TalTechi või Selveriga, siis nemad komistasid omajagu ka teiste vastu. Tänavu on aga nende tase niipalju kõvem, et ainuke võimalus esikohast mõelda, on siis, kui omavahelises mängus peale jääme. Sel mängul on kindlasti suur kaal, võib öelda, et justkui topeltpunktide peale mäng. Teisalt ei taha üle dramatiseerida põhiturniiri tähtsust, sest ühtki tiitlit siin siiski välja ei mängita,» lisas juhendaja.

Rikberg peab vastase eeliseks pikemat pinki. «Neil on korralik asendus diagonaalis Jan Markus Üpruse näol, tempos Helger Hääl, side osas ka, kui Richard Voogel saab osaleda. Ning liberoid on neil kaks sarnasel tasemel. Teine trump on nende tempoosakond, kus on kaks koondisega EMil osalnud meest Andri Aganitsa ja Marx Aru näol. Kolmandaks on ohtlik nende serv,» lisas ta. «Oma meeskonna puhul loodan ma ühtsusele – et igast osakonnast ja positsioonilt tuleks punkte. Avamänguga võrreldes ei saa me kindlasti lubada nii suurt omavigade hulka.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles