WRC-karusselliga liitub tõenäoliselt järgmine eestlane. «See tõestab, et unistused võivad täituda.»

Karl Mihkel Eller
Copy
Romet Jürgenson Kataloonia rallil.
Romet Jürgenson Kataloonia rallil. Foto: FIA Rally Star

Romet Jürgensonist võib saada järgmine eestlane, kes koputab WRC-sarja uksele. Pidevalt arenedes võib ta tagada endale mitmeaastase tuleviku MM-sarjas, millega kaasnevad kulud võtab enda kanda rahvusvaheline autoliit (FIA). Eelmisel nädalal lõppenud karjääri teisel hooajal võitis ta Euroopa rallide karikasarja juunioride arvestuses ning suure tõenäosusega näeb teda järgmisel aastal JWRC-sarjas.

23-aastane Jürgenson tõusis komeedina rallimaailma orbiidile möödunud aastal, kui võitis FIA Rally Stari Euroopa finaali. Ta pääses kuue väljavalitu sekka, kes osalesid tänavu nn rallitähtede programmi debüüthooajal. Nad said FIA kulu ja kirjadega osaleda kuuel rallil, mis sõideti peamiselt Kesk- ja Lääne-Euroopas ega kuulunud MM-sarja. Neli korda sõideti kruusal ja kaks korda asfaldil, oktoobris põigati ka Saaremaa rallile.

Jürgenson ja teekaaslased pidid aasta vältel täitma neile personaalselt seatud eesmärke. Oluline oli näidata pidevat arengut, sest paremusjärjestust sõitjate kohta ei peetud. Kuuest kiirusekummardajast jääb järgmiseks aastaks rallitähe programmi püsima neli, kelle valib välja žürii. Nemad asuvad järgmisel aastal konkureerima WRC-sarja juunioride meistritiitlile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles