BLOGI Teisel poolajal lagunenud Kalev/Cramo sai Brindisilt kindla kaotuse

Postimees Sport
Copy
Oleksandr Kovliar (palliga) tõi Kalevile esimesel poollajal 6 punkti. Teda püüab takistada Nathan Laszewski.
Oleksandr Kovliar (palliga) tõi Kalevile esimesel poollajal 6 punkti. Teda püüab takistada Nathan Laszewski. Foto: Konstantin Sednev

Eesti-Läti korvpalliliiga liider BC Kalev/Cramo kohtus FIBA Europe Cupil Itaalias sealse klubiga Brindisi, keda mõni nädal tagasi kodusaalis võideti 76:70. Nüüd tuli aga vastu võtta 69:82 kaotus. Postimees tegi mängust tekstipõhise otseblogi.

Brindisi hoidis suurema osa mängust kerget initsiatiivi, ent omad võimalused olid ka Kalevil. Võõrustajad juhtisid avaveerandi järel 25:20 ja poolajal 44:36, ent vahepeal jõudis Kalev ka viigini. Teise poolaja alguses kärises vahe tosinale punktile, ent kohe seejärel võttis Kalev järele 48:48.

Kahjuks oli see ka kõik. Initsiatiiv anti kohe minutiga käest, Brindisi viskas seitse punkti järjest ega vaadanud enam tagasi. Kui mõni minut enne lõppu käroises vahe 15 silmale, oli asi selge.

Kalevil on nüüd 1 võit ja 2 kaotust ning alagrupist edasi pääsemise lootuse säilitamiseks tuleks nädala pärast alistada võõrsil tugev Hispaania klubi Zaragoza. Brindisi sai kolme kaotuse kõrvale esimese võidu ja tema on alagrupimängud lõpetanud.

Enne mängu:

Kalevi ja Brindisi Tallinnas peetud mängus võitis valitsev Eesti meister poolaja 37:31 ja hoidis saadud edu lõpuni. Ilmselt viimaseid päevi või nädalaid Kalevis olev ukrainlane Oleksandr Kovliar viskas toona 21 punkti, Mihkel Kirves lisas 14, Hugo Toom ja Kregor Hermet 11. Debüüdi Kalevis tegi uus tagamees Anthony Mathis.

Brindisisse kuuluv Eesti koondislane Joonas Riismaa viskas 28 minutiga 5 punkti. Külalised esitasid kehva partii, tiimi juhendas abitreener ning vahepeal on uueks pealikuks toodus Dragan Sakota.

Tema pole meeskonda seni suutnud võidurajale viia. Itaalia liigas jäädi viimati võõrsil 71:79 alla Veneetsia Umana Reyerile, kõik seitse mängu on kaotatud. Eurosarjas jäi Brindisi nädala eest võõrsil 72:91 alla Zaragozale.

Kalev kaotas Zaragozale kaks nädalat tagasi kodus 72:78. Arvestades asjaolu, et võõrsilt on samuti raske võitu loota, on Kaleviu jaoks edasipääsu suhtes võtmetähtsusega mäng täna Brindisis.

Et play-off'i pääsevad kõigi kümne alagrupi võitjad ning kuus paremat teise koha omanikku, on Kalevil edasipääsulootus juhul, kui neljast mängust võidetakse vähemalt kaks. Kui Brindisile kaotatakse täna vähem kui 6 punktiga (ehk vähemaga kui kodus võideti), kindlustatakse küll teine koht, aga kui nädala pärast Zaragozas kaotatakse, ei pääseta kindlasti kuue edukama teise koha meeskonna sekka.

Seni on F-grupis Zaragozal täisedu, 3 võitu, Kalevil 1 võit 2 mängust ja Brindisil 3 kaotust. Tänane võit jätaks ühtlasi võimaluse püüda tuleval nädalal Hispaanias alagrupi esikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles