Koondislased häbisse jätnud 45-aastane Soome suusataja naaseb MK-sarja

Karl Mihkel Eller
Copy
Ritta-Liisa Roponen.
Ritta-Liisa Roponen. Foto: Tairo Lutter

Nädalavahetusel Soomes Olosel toimunud nn esimese lume suusavõistlusel oli Soome naissuusatajatest parim 45-aastane Riita-Liisa Roponen, kes lõpetas MK-sarjas võistlemise 2021. aasta lõpus. Kui esialgu teatas ta, et ei huvitu MK-etappidel osalemisest, siis nüüd kinnitas koondise peatreener, et Roponen osaleb ilmselt teisel MK-etapil Gällivares.

Roponen edestas Olosel 10 km vabatehnikasõidus Soome esinumbreid Krista Pärmäkoskit ja Kerttu Niskaneni. Esimese hooga ei tahtnud Roponen MK-sarjas osalemisest rääkida, kuid Soome rahvusringhäälingu (YLE) andmetel naaseb ta pärast kaheaastast pausi MK-etapile.

«Helistasin Ritale Olose järele ja küsisin plaanide kohta. Ta ütles, et Ruka MK-etapi koht teda ei huvita, sest ühisstardis oleks tema stardikoht halbade FIS-punktide tõttu tagumises reas. See ei võimaldaks häid tulemusi,» rääkis naiste rahvuskoondise treener Ville Maunuksela YLE-le.

Roponen, neiupõlvenimega Lassila, tegi debüüdi MK-sarjas 1998. aasta novembris Muonios. Tema seni viimaseks stardiks MK-sarjas jäi 2021. aasta lõpus Šveitsis Lenzerhaides toimunud Tour de Ski osavõistlus.

Roponen pole individuaalset tiitlivõistluste medalit võitnud, kuid Soome teatenaiskonnaga tuldi 2010. aastal Vancouveri olümpial pronksile ning 2007. ja 2009. aasta MMil kullale. 2007. aastal Sapporos võitis ta kulla ka sprinditeates, tema partneriks oli Virpi Kuitunen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles