Muamba jalgpallurikarjäär on tõenäoliselt läbi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängu ajal südame seiskumise tõttu kokku kukkunud Bolton Wanderersi jalgpallur Fabrice Muamba (paremal) tõenäoliselt enam jalgpalli mängida ei tohi.
Mängu ajal südame seiskumise tõttu kokku kukkunud Bolton Wanderersi jalgpallur Fabrice Muamba (paremal) tõenäoliselt enam jalgpalli mängida ei tohi. Foto: SCANPIX

Jalgpalliväljakul kokku kukkunud Bolton Wanderersi keskväljamees Fabrice Muamba paraneb arstide sõnul jõudsalt, ent tema profikarjäär on tõenäoliselt läbi.

Londoni südamekliiniku direktor Peter Weissberg soovitab Muambal profispordiga lõpparve teha, kirjutab Goal.com.

«Sellised juhtumid sünnivad enamasti füüsilise aktiivsuse ja geneetilise soodumuse koosmõjul,» ütles Weissberg. «Seetõttu loodan, et ükski arst ei soovita tal enam jalgpalli mängida.»

Lisaks kiitis arst Boltoni klubi meditsiinilist personali, kes juhtunule kohapeal ülikiirelt reageeris. «Nende tegutsemine oli muljetavaldav, kuid see peakski kõrgliigameeskonna puhul nii olema. Nad hindasid olukorda ning tegutsesid väga kiiresti,» lisas spetsialist.

Sarnaste juhtumite ennetamist peab südamearst väga keeruliseks. «Kahjuks on teatud südamehaigusi, mida ei ole võimalik avastada enne, kui sportlasel probleemid tekivad,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles