Rootsi koondislased ähvardavad enne MK-sarja algust boikotiga (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Tour de Ski üldvõitja Frida Karlsson (vasakul) ja Planica MMil kahekordseks maailmameistriks tulnud Ebba Andersson. Mõlema saavutustest jäi väheks, et mahtuda Rootsi aasta naissportlase nominentide sekka.
Tour de Ski üldvõitja Frida Karlsson (vasakul) ja Planica MMil kahekordseks maailmameistriks tulnud Ebba Andersson. Mõlema saavutustest jäi väheks, et mahtuda Rootsi aasta naissportlase nominentide sekka. Foto: Grzegorz Momot/EPA/Scanpix

Rootsi spordiringkondades käärib. Kuigi läänenaabri murdmaasuusatajad võitsid tänavu MMil 12 medalit, millest 11 teenisid naissuusatajad, siis ei nomineeritud neist ühtegi aasta sportlaste valimisel. See on valmistanud neis nördimust ning enne MK-sarja algust ähvardatakse auhinnagalat boikoteerida.

Rootsi suusatajad on žürii otsustest teinud omad järeldused. Kui Planicas kahekordseteks maailmameistriteks tulnud Ebba Andersson ja Jonna Sundling ei mahtunud nominentide hulka, siis oli see viimane piisk karikas.

Lisaks maailmameistritele jäi nominatsioonist ilma ka Tour de Ski üldvõidu ja neli MM-medalit noppinud Frida Karlsson. Rootsi suusakoondise juht Anders Byström avaldas žürii otsuse üle imestust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles