Baskonia jätkas Euroliigas võiduseeriat, Howardilt rekordiline õhtu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Markus Howard (palliga).
Markus Howard (palliga). Foto: EPA/PETE ANDREOU/SCANPIX

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia teenis Euroliigas neljanda järjestikulise võidu, kui võõrsil seljatati Lyon-Villeurbanne'i ASVEL 88:81.

Baskonial on käimas väga eriskummaline periood. Kui Hispaania kõrgliigas on järjepanu kaotatud neli kohtumist, siis Euroliigas ollakse novembris kaotuseta. Neljas järjestikune võit Euroopa tugevaimas klubisarjas saabus Hispaania klubile Prantsusmaalt.

Eestlaste koduklubi võit ei tulnud kuigi lihtsalt. ASVEL alustas kohtumist oluliselt paremini. Avaveerand kuulus neile 30:20 ning teisel veerandajal juhiti kohtumist juba paaril korral 16 punktiga. Baskonia sai avapoolaja lõpus ikkagi enda mänguvankri paremini veerema, ent pikemale pausile mindi ASVELi 49:42 eduseisus.

Teisel poolajal pandi Baskonia ridades püsti korralik viskekontsert. Suuresti särasid mitmeid kaugviskeid tabanud Markus Howard ja Chima Moneke. Peamiselt nende kahe mehe korvidest haaras Baskonia eduseisu ning enam ASVELile reaalselt võimalust ei antudki. Kothumine võideti lõpuks 88:81.

Üleplatsimeheks kerkiski Howard, kelle arvele jäi 35 punkti, tabades seejuures kaheksa kaugviset. Mõlemad numbrid tähistavad tema karjääri parimaid Euroliigas. Moneke toetas teda 19 punkti ja 13 lauapalliga. Võidus mängisid tähtsat rolli ka Kotsar ja Raieste. Mõlema Eesti koondislase arvele jäi neli punkti. Raieste kontosse veel kolm lauapalli ja kaks korvisöötu.

Pärast tänast on Baskonia Euroliigas võitnud viis kohtumist, millega tõusti liigatabelis üheksandale positsioonile. Kaks võitu kogunud ASVEL jätkab eelviimasel real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles