Kliimaaktivistid korraldasid MK-sarjas täieliku kaose (4)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aktivistid mäesuusatamise MK-sarja osavõistlusel Austrias.
Aktivistid mäesuusatamise MK-sarja osavõistlusel Austrias. Foto: AP Photo/Piermarco Tacca/SCANPIX

Mäesuusatamise MK-sarja osavõistlus Austrias katkestati kliimaaktivistide protestide tõttu. Gurglis teenisid lõpuks austerlased kodulumel kolmikvõidu.

Kliimaaktivistid otsustasid finišialas enda protesti korraldada ja loopisid lumele oranži värvi, mille eemaldamiseks palju aega kulus. Lisaks keeldusid protestijad finišialast lahkumast ja turvatöötajad pidid nad turvalisse paika lohistama.

Kõige enam häiris kliimaaktivistide tegevus norralast Henrik Kristofferseni ja horvaati Filip Zubcicit. Mõlemad mehed otsustasid aktiviste lumepallidega visata ning samuti püüdis Kristoffersen kätega neile kallale minna.

«See on lugupidamatu käitumine. Muutuste jaoks tuleks hääletada, mitte teiste tegemisi ära rikkuma. See on lihtsalt vastik,» lausus Kristoffersen. «Viskaksin neid veel lumega, kui saaksin.»

Lõpuks sai võistlus ikkagi jätkuda ja kodupubliku rõõmuks teenisid Austria koondislased kolmikvõidu. Esikoha noppis ajaga 1.47,23 Manuel Feller. Talle järgnesid Marco Schwarz (+0,23) ja Michael Matt (+1,05). Võistlustules oli ka Eesti mäesuusataja Tormis Laine, kes pärast avalaskumist katkestas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles