TalTech pani lätlased paika, ukrainlased kütsid Pärnule sauna

Karl-Joosep Küngas
Copy
TalTechi peatreener Alar Varrak.
TalTechi peatreener Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter

Eesti-Läti korvpalliliigas jooksid väljakule kaks Eesti klubi. TalTech mängis koduväljakul üle Liepaja ning Pärnu tunnistas külla sõitnud BC Prometey paremust.

TalTech ja Liepaja on viimastel aastatel pidanud palju teravaid lahinguid ning erandiks polnud ka tänane kohtumine Tallinnas. Mäng kulges avapoolajal võrdsete heitlusena, kus vaheldumisi juhtohje hoiti. Avaveerand kuulus 20:17 lätlastele, ent pikemale pausile mindi TalTechi 40:36 juhtimisel.

Teisel poolajal suutis koduväljakul mänginud TalTech täielikult initsiatiivi haarata ja kontrolli enda kätte võtta. Kolmandal veerandil tehti 45:46 kaotusseisust 15:2 vahespurt ja sellega pääseti kahekohalisse eduseisu. Paaril korral kahanes see kaheksale punktile, ent lõpuks teenis TalTech 89:68 võidu.

Eesti klubi edukaim korvikütt oli Kasper Suurorg 18 punktiga. Seejuures jõudis koguni kuus TalTechi mängumeest kahekohalise punktisummani. Liepaja edukaim oli Kalvs Dubult 14 silmaga.

Eesti klubidest oli ühisliigas võistlustules veel ka Pärnu Sadam, kes võõrustas ukrainlaste BC Prometeyd. Kohtumises üllatust ei sündinud ning Prometey teenis 80:49 võidu. Pärnu poolelt jõudsid kahekohalise punktiskoorini Menno Dijkstra ja Troy Barnies, kelle arvele jäi vastavalt 12 ja 11 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles