Eesti kelguhokikoondis kaotas karistusvisetega marulise mängu Tšehhi vastu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kelguhokikoondislased treeningul.
Eesti kelguhokikoondislased treeningul. Foto: Raigo Pajula

Kelguhoki MMil kohtus Eesti koondis täna varahommikul mullustel Euroopa meistrivõistlustel hõbeda võitnud Tšehhi koondisega.

Avakolmandikul lõid mõlemad meeskonnad ühe värava – meie värava autoriks oli Ivar Liiv, assisteeris Imre Tiitsu. Seisul 1:1 jätkati normaalaja lõpuni, kusjuures mõlemalt poolt oli küllaltki vähe pealeviskeid – Eestil 8 ja Tšehhis 10.

Ka lisaaeg ei toonud mänguseisu muutusi ning alles kolmanda karistusviskega olid tšehhid võidukad ning nii vormistati kaks punkti nendele tabelisse lisaks, Eesti sai juurde ühe punkti.

«Alustasime mängu sama taktikaga, millega tegelikult oleme siiamaani mänginud ehk siis kannatlikult kaitsest lähtuvalt. Arvestades meie alagrupi liidri Tšehhi koondise väga tarka ning kvaliteetset mängu, oli meie jaoks pisut üllatav, et vastased lasid ka meil mängu üles ehitada. Selle tagajärjel muutusime mõnevõrra hooletuks ning vastane karistas pakutud võimaluse viiendal minutil ära,» kommenteeris Eesti koondise peatreener Pelle Sildre. «Hoolimata sisselastud väravast jätkasime oma mängu. Pidevalt vastast kesktsoonis tõrjudes sundisime mängu rohkem vastase poolele viima. Kasutades ära vastase värava all tekkinud segadust realiseeris meie võimaluse Ivar Liiv. Ülejäänud ajal möödus mäng mõlemapoolsete võimalustega, kuid väravani ei jõudnud kumbki võistkond. Karistusvisete seerias meid õnn kahjuks ei soosinud ja nii kuulus võit vastastele. Tänast kohtumist võib aga pidada seni meie turniiri parimaks soorituseks". »

Seega lõpetas A-alagrupis osalenud Eesti koondis hoolimata väga tasavägistest mängudest – kaks neist lõppesid karistusvisetega – viimasena. Edasi jätkatakse play-off’is 5.-8. koha mängudega.

Eesti peaks mängima esialgse kava kohaselt homme kell 11.15 kohaliku aja järgi, vastane selgub täna õhtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles