Tänak hooajast M-Spordis: tegime parima, mis meie võimuses (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: M-Sport

Ott Tänak lõpetas 2023. aasta autoralli MM-sarjas neljanda kohaga. Antud tulemus oli eestlase sõnul parim, mis Ford Puma Rally1-autost andis välja pigistada.

Tänak lõpetas hooaja viimase ralli Jaapanis kuuenda kohaga ning MM-sarja kokkuvõttes neljandal positsioonil. Mõistagi oli M-Spordiga liitudes eestlase eesmärgid oluliselt kõrgemad, ent mitmed tehnilised probleemid autoga luhtasid selle teostamise.

«Meie vaatenurgast oli tegemist parima hooajaga, mida saanuks üldse teha. Tegime parima, mis meie võimuses ja nüüd oleme siin. Kui seada kõrged eesmärgid, siis on lihtne kõrgelt kukkuda ja praegu nõnda ka hetkel tunnen,» lausus Tänak, kes leidis hooajast ka positiivse nurga.

«Peame olema uhked kahe võidu eest, mille tänavu saavutasime. Need on mõned positiivsed asjad, mida saame endaga kaasa võtta.»

M-Spordi pealik Richard Millener tänas pärast Jaapani MM-etappi Eesti ralliduot, kes jätkas pidevalt võitlust ka probleemidest hoolimata. «Meeskond võib pea püsti hoida, kuna saavutasime kaks rallivõitu ja mitmeid katsevõite hooaja jooksul. Samas on ka pettumus, kuna ei suutnud MM-tiitli eest võidelda, aga autoralli MM-sarjas pole kerge võita,» alustas Millener sõnavõttu ja keskendus seejärel Tänakule ja Martin Järveojale.

«Mõistagi on kahju, et Jaapani ralli tähendas Oti ja Martini lahkumist meeskonnast. Soovin isiklikult ja tiimi poolt neid tänada. Nad näitasid pidevalt «ära iial anna alla» hoiakut ja teenisid kaks võitu Rootsis ja Tšiilis. Soovime neile kõike parimat järgmiseks hooajaks.»

Autoralli MM-sarja järgmine hooaeg algab juba jaanuaris, kui peetakse Monte Carlo MM-ralli. Selleks istuvad Tänak ja Järveoja juba taas Hyundai i20 N Rally1-autosse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles