Kodumaal võidutsenud Niskanen pidas auhinnarahasid naeruväärseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Iivo Niskanen.
Iivo Niskanen. Foto: Tairo Lutter

Rukal peetud Soome murdmaasuusatamise karikavõistluste etapil võidutses meeste 10 km distantsil Iivo Niskanen. Soomlane ei jäänud enda esitusega sugugi rahule ning kritiseeris ka korraldajate poolt välja pandud auhinnaraha.

Niskanen läks tänasele võistlusele vastu soosikuna ning tuli ka ülesandega toime. Tema võiduajaks oli 22.45,2, millega edestas lähimat konkurenti, Ristomatti Hakolat 17,5 sekundiga. Vaatamata võidule ei jäänud Niskanen enda esitusega rahule.

«Mitte mingi klassiga esitus. Ma ei liikunud kuhugi. Oli keeruline võistlus, kus lihtsalt kulgesin rajal,» vahendas Iltalehti Niskaneni kommentaari. «Tulemus polnud kiita. Sellega saanuks MK-sarjas ilmselt 15. koha.»

Rukal jagati parimatele ka auhinnaraha. Näiteks teenis Niskanen Soome karikavõistluste etapivõiduga 600 eurot. Seda pidas olümpiavõitja aga naeruväärseks.

«Saan peaaegu enda reisikulud sellega makstud,» viitas Niskanen sellele, et võistlemise eest tuli tal kokkuvõttes pealegi maksta.

Juba järgmisel nädalavahetusel on tal võimalik suuremate summade eest võidelda, kui alguse saab murdmaasuusatamise MK-sari. Avavõistlus peetakse just Rukal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles