Võistluspausi lõpetanud Eesti vibulaskur kerkis MK-etapil pjedestaalile

Postimees Sport
Copy
Lisell Jäätma.
Lisell Jäätma. Foto: Karli Saul

17.-19. novembril Luxemburgistoimunud sise-maailmakarikasarja teisel etapil osales Eesti plokkvibukoondis koosseisus Lisell Jäätma, Maris Tetsmann ja Robin Jäätma. Esimene neist tõusis ka pjedestaalile.

Eestlased näitasid tugevaid tulemusi juba kvalifikatsioonis, kus Robin Jäätma tuli 594 punktiga 73 mehe konkurentsis kaheksandale kohale. Lisell Jäätma lõpetas kvalifikatsiooni 589 punktiga neljandal ja isikliku rekordi lasknud Maris Tetsmann 585 punktiga kuuendal kohal. Naisi oli võistlustules 46. Kõik kolm sportlast alistasid oma vastased esimestes duellides ja pääsesid edasi veerandfinaalidesse.

Tetsmann ja Robin Jäätma võistlus lõppes seekord veerandfinaalis. Tetsmann pidi seisuga 147:150 tunnistama maailmareitingus hetkel üheksandal, aasta alguses teisel kohal paiknenud USA laskuri Paige Pearce paremust, kes hilisemas kullamatšis alistas Ella Gibsoni 148:147. Robin Jäätma pidi aga napilt, viimases seerias sisse lipsanud üheksa tõttu, alla vanduma 149:150 Taani laskur Stephan Hansenile, kes jõudis välja finaali.

Ainsana jõudis poolfinaali Lisell Jäätma, kes astus vastamisi maailmareitingu esilaskuri Ella Gibsoniga ning pidi tunnistama tema paremust 144:149. PronksimatŠis seisis Jäätma vastamisi Horvaatia laskuri Bayley Sargeant Budeniga, kelle alistas 149:147.

«Päev oli väga raske, esimesed kaks duelli tuli kõvasti võidelda, et asend paika saada ja häid laske sooritada. Viimaseks duelliks leidsin õige asendi ja see tõi ka võidu. Pikk võistluspaus andis tunda ja eriti esimene duell pani närvid proovile, kuid õnnestus see siiski võita,» kommenteeris Team Estoniasse kuuluv Lisell Jäätma oma võistlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles