JÄRELVAADATAV Tartu Bigbank astus suure sammu karikavõistluste finaali suunas

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Aadu Luukase karikavõistluste poolfinaali avamängus alistas Tartu Bigbank võõrsil 3:0 (25:18, 30:28, 25:21) Pärnu Võrkpalliklubi. Korduskohtumine peetakse pühapäeval Tartus.

Tartu poolelt tõid võrdselt 13 punkti nii Timo Lõhmus (+1) kui Andris Širjakovs (+10), Daniel Matheney lisas 12 punkti (+10) ning Martti Juhkami 10 silma (+5).

Pärnu meeskonna rünnakuid vedas Renee Teppan, kelle arvele kogunes 21 punkti (+12), Tony Tammiksaar ja Jörgen Vanamõisa lisasid kumbki 9 punkti (+1 ja +5) ning Andrus Raadik 7 silma (+2).

Blokis olid 9:6 üle Pärnu mängijad, 5 blokki pani Vanamõisa. Servil lõid tartlased 5 ässa Pärnu 3 vastu (eksimusi tegi Tartu 6 ja Pärnu 17). Vastuvõtul oli oli Pärnul 50 ja Tartul 46 protsenti. Rünnakuprotsent oli Tartul 46, Pärnul 43. 

Enne mängu:

Mõlemad meeskonnad lülitasid veerandfinaalides konkurentsist esiliigaklubid, Tartu alistas Eesti Maaülikool/Structura ja Pärnu oli parem Tallinna Ülikoolist.

Bigbank ja Pärnu, kelle korduskohtumine toimub 26. novembril, on Cronimet liigas omavahel kohtunud korra, kui 3:1 jäi peale Bigbank. Ent pärast oktoobri keskel toimunud kohtumist on Pärnu meeskonnas toimunud mitmed muudatused ja Toomas Jasmini hoolealused on kindlasti tugevamaks läinud.

Jasmin ütleb poolfinaalseeria eel, et on meeskonna hetkeseisuga üsna rahul. «Täna saan öelda, et olen meeste hoiaku ja enesekindlusega rahul. Viimane võit Cronimet liigas andis enesekindlust juurde, aga selle pealt ei saa mõtlema hakata, et nüüd läheme ja paugutame. Peame mentaalselt hästi valmis olema,» sõnas juhendaja.

Peatreener kiidab meeskonna viimast liitujat, sidemängija Vitalii Parkhomenkot: «Trennis on ta väga häid liigutusi näidanud ja mängus ka, samas võib kiire tõstega ka nii juhtuda, et ei saa keegi sellele pallile pihta. Aga ta on võimeline end üsna kiirelt parandama ja kogemusi on tal ka.

Tartu vastu meil omad võimalused kindlasti on, aga peame enda asjadega väga hästi hakkama saama, siis saame ka vastasega hakkama. Kindlasti on neil suur tahtmine finaali jõuda ja kuuldavasti on nad ka oma vormikõverat nii sättinud, et heas hoos olla. Ootan tasavägist võrkpalli mõlemas kohtumises,» lisas Jasmin.

Tartlaste peatreener Alar Rikberg praegu tiitli kaitsmisele ei mõtle, vaid keskendub poolfinaalile. «Tuleb väga raske seeria ja tiitli kaitsmisele ma praegu ei mõtle, vaid ainult Pärnule. Korra oleme neid võitnud, aga see oli täiesti teine Pärnu. Suurte kogemustega Renee Teppan ja Andrus Raadik on meeskonda hästi vedama hakanud, lisaks uus sidemängija, kes ajab mängu kiiremaks. Lisaks Toms Švans ja Jörgen Vanamõisa. Kui meenutada eelmisi hooaegu, kus Pärnu oli noorte ja arenevate meeste meeskond, siis nüüd on neil kõvasti kogemust juures, mis teeb nad väga ohtlikuks,» sõnas Rikberg.

«Meie vormist rääkides, siis nädalavahetuse mäng Selver/TalTechiga oli võrkpalli taseme mõttes üks paremaid, mõlemalt poolt – korralikud servikiirused, rünnakuvõim ja sellest hoolimata ka blokk ja kaitse. Saime küll kaotuse, aga oli asju, mis mulle heameelt tegid. Poolfinaalid on kõigi Eesti klubide jaoks esimesed suure kaaluga mängud sel hooajal ja ootan põnevaid mänge,» lisas peatreener.

Teises poolfinaalis kohtuvad Selver/TalTech ja Võru Barrus Võrkpalliklubi, selle paari avamäng peetakse 25. novembril.

Karikavõistlustel mängitakse kõigis paarides kuni finaalini kahemängulised seeriad. Võitjaks osutub kaks võitu saanud võistkond või juhul kui mõlemal võistkonnal on üks võit ja üks kaotus, siis mängu eest antavate suurema punktide arvuga võistkond. Mängu eest antavate punktide võrdsuse korral mängitakse kuldne geim.

Naiste ja meeste finaalid mängitakse 16. detsembril Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles