JÄRELVAADATAV Favoriit Selver/TalTechi maha murdnud Võru astus sammu karikafinaali suunas

Postimees Sport
Copy

Täna alustasid Võrus võrkpalli Aadu Luukase karikavõistluste poolfinaalseeriat Selver/TalTech ja Võru Barrus Võrkpalliklubi. Favoriidi vastu kaotusseisust välja rabelenud Võru teenis magusa 3:1 (23:25, 25:23, 25:22, 25:19) võidu.

Enne mängu:

Eelmisel hooajal karikavõistlustel hõbedale tulnud Selver/TalTech on sel hooajal suutnud Cronimet liigas ja ka karikavõistlustel seni mängida nii, et võidetud on kõik kohtumised ja liigas ollakse liidrikohal. Võru Barrus on samuti näidanud kohati väga häid mänge, ent on olnud ka ebaõnnestumisi ja liigas ollakse praegu neljandal kohal. Mullu jõuti karikavõistlustel poolfinaali, kus kaotati Tartule. Omavahel on vastamisi mindud korra, oktoobri alguses, ning siis sai Tallinna klubi 3:1 võidu.

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal ütleb vaatamata seni väga edukale hooajale, et edu saavutamiseks peab olema väga ettevaatlik. «Vastastel on kindel liider (Renato Santos) ja teda ei tohi kindlasti hullama lubada, sest siis on meie elu palju raskem. Peame nendele mängudele vastu minema maksimaalse [keskendumisega], enda serv peab olema hea ja vastuvõtt samuti, siis on lahendusi rohkem. Teame, kuidas Võru mängib, aga esmalt peame oma asjad korras hoidma,» ütles Toobal.

«Kindlasti tulevad põnevad mängud ja lihtsaid olukordi selles seerias pole. Võru on kodusaalis kahtlemata motiveeritud, aga meie oleme muidugi samuti. Tuleb pea külmana hoida, et tahtmine ei muutuks kramplikuks võidusooviks.»

Barruse juhendaja Oliver Lüütsepp usub oma mängijatesse, kuigi võidukohustust endale ei võta. «Me peame igas elemendis hästi õnnestuma, kui tahta selles paaris edu saavutada. Oleme sel hooajal episoodiliselt mänginud väga head võrkpalli, aga mingid hetked lõhuvad selle ära. Selveri vastu ei saa vahet sisse lasta, sest sealt on ülikeeruline tagasi tulla. Kui neil on serv hästi käes, siis nende sidemängija paneb mängu ikka väga hästi jooksma. Me pole selline servimeeskond, kes suudaks nad ära pallida, seega peame püüdma neid stabiilselt pidurdada,» kommenteeris peatreener.

«Olen väga ootusärev, hirmu ei tunne ja tahaks juba mängida. Ideaalis sooviksin muidugi, et oleksime seni paremat võrkpalli näidanud, oleks tunne enesekindlam. Aga mul on meeskond ja mängijad, kellega on siin varianti küll. Võidukohustust ma endale ei võta, aga ma usun oma meeskonda. Selver mängibki väga hästi ja meie ülesanne on nad surve alla panna. Ootan põnevat seeriat,» lisas Lüütsepp.

Karikavõistlustel mängitakse kõigis paarides kuni finaalini kahemängulised seeriad. Võitjaks osutub kaks võitu saanud võistkond või juhul kui mõlemal võistkonnal on üks võit ja üks kaotus, siis mängu eest antavate suurema punktide arvuga võistkond. Mängu eest antavate punktide võrdsuse korral mängitakse kuldne geim.

Teises poolfinaalpaaris alistas Tartu Bigbank avamängus 3:0 Pärnu Võrkpalliklubi. Selle paari korduskohtumine toimub Tartus pühapäeval, 26. novembril kell 17.00.

Naiste ja meeste finaalid mängitakse 16. detsembril Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles