Kristin Tattar meenutas sportlaskarjääri algust: arstid kinnitasid, et jätkates ei saavuta ma enam varasemaid tulemusi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Kermo Benrot

Eesti edukaim kettagolfar Kristin Tattar jagas avameelselt kogemusi enda sportlaskarjääri algusest, mis polnud kaugeltki lihtne ega loodetult edukas.

Tattar jagas avameelse intervjuu enda suurspornsorile Latitude 64le, mis tegeleb peamiselt kettagolfi varustuse tootmisele. Esialgu peatuti Pärnust pärit sportlase lapsepõlvele, mis oli väga palju sporti täis, kuna tema vanemad harrastasid nii kergejõustikut kui ka sõudmist.

Seejärel jõuti aga Tattari valusa minevikuni, millega tal tuli enda varasemast meelisalast murdmaasuusatamisest sootuks loobuda. «Olin abitsioonikas, aga ka kangekaelne ega soovinud kedagi kuulata. Eeldasin, et minu võimeid alahinnatakse ja otsustasin palju lisatreeninguid teha. Sellega langesin sügavasse auku, millest välja ei suutnudki tulla,» kirjeldas Tattar enda elu murdmaasuusatajana, mis jättis jälje ka tema tervisele.

«Põlesin läbi ja olin end üle treeninud. Sellega tekkisid südameprobleemid, mille tõttu ei suutnud enam trenni teha. Arstid kinnitasid, et murdmaasuusatamisega jätkates ei suuda ma enam varasemaid tulemusi näidata. See oli valus hoop, millega polnud kerge leppida. Olin alati soovinud sportlaseks saada.»

Lõpuks läks kõik Tattari karjääris ikkagi hästi. Tänaseks on ta kettagolfarina kroonitud kahekordseks maailmameistriks ja läinud hooajal sai temast esimene naine, kes suutnud võita ühel hooajal kõik Major kategooria turniirid ehk saada kirja slämmivõit.

Tattari ingliskeelne intervjuus Latitude 64le on nähtav siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles