Schumacher alustab uut väljakutset

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mick Schumacher.
Mick Schumacher. Foto: Mercedes F1 Team

Kuninglikus vormelisarjas F1 kaks hooaega kihutanud Mick Schumacher otsustas liituda kestvusautode MM-sarjas osaleva Alpine meeskonnaga.

24-aastane Schumacher veetis tänavuse hooaja Mercedese F1 meeskonna varusõitjana. Seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri poeg jätkab samal ametikohal ka tuleval hooajal, ent sellele lisaks võttis ta vastu ka uue väljakutse.

«Igatsesin tänavu võidukihutamist väga. See on miski, mida olen armastanud lapsepõlvest alates,» lausus Schumacher BBCle antud intervjuus. «Nüüd algab minu jaoks uus väljakutse Alpine meeskonnaga.»

Ta hakkab osalema kestvusautode MM-sarjas ning talle antakse võimalus kihutada erinevates võistlusklassides. Hooaja tähtsündmuseks saab kindlasti legenaarsel Le Mans'i 24 tunni võidusõidul osalemine. Kestvusautode MM-sari saab alguse märtsis Kataris ja lõppeb novembris Bahreinis.

F1s jäi Schumacheri saagiks kahe hooajaga Haasi meeskonnas 43 võidusõitu, mille jooksul jõudis sakslane kahel korral punktikohale. 2022. aasta Austria GP lõpetas ta kuuendal positsioonil, mis seni ka tema karjääri tippmark F1s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles