Rootslased püüavad hiinlastega ühele pulgale jõuda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rootsi loodab pärast 1912. aastat taas olümpiamänge korraldada.
Rootsi loodab pärast 1912. aastat taas olümpiamänge korraldada. Foto: REUTERS/Fabrizio Bensch/SCANPIX

Möödunud aastal kirjutas Hiina pealinn Peking end ajalukku, korraldades esimese linnana maailmas nii suve- kui ka taliolümpiamänge. Nüüd loodab Rootsi pealinn Stockholm sarnase au osaliseks saada.

Rootsi ja selle pealinn Stockholm on soovinud pingsalt viimastel aastatel olümpiamänge korraldada. Enda kanditatuur esitati üles nii 2022. kui ka 2026. aasta talimängude korraldamiseks, ent esimese puhul loobuti viimasel hetkel ja teisel korral eelistati Itaalias Milanot ja Cortina d'Ampezzot.

Nüüd on portaali Inside the Gamesi teatel võetud sihikule 2030. aasta taliolümpiamängude korraldamine. Sellele on nõusoleku andnud nii Rootsi valitsus, olümpiakomitee kui ka Stockholmi linnavolikogu.

«Kogu spordikogukond on pooldamas seda pakkumist. Plaanime kasutada olemasolevaid võistluspaikasid ja kogemusi ning nõnda on siinsed tingimused paremad kui eales varem,» vahendas portaal Rootsi spordikomitee juhi Anna Iwarssoni sõnu.

Inside The Gamesi teatel on Rootsiga konkureerimas Prantsusmaa ja Šveits. Samas peetakse just rootslasi favoriitideks. Kui nemad peaksidki valituks osutuma, siis saab Stockholmist teine linn, mis korraldanud nii suve- kui ka taliolümpiamänge. Esimesena sai sellise au osaliseks mullu Peking.

Rahvusvaheline olümpiakomitee teatab 2030. aasta olümpiamängude korraldaja suure tõenäosusega järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles