Märgilise võidu teeninud maailmameistrid said üllatava teate

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lionel Scaloni.
Lionel Scaloni. Foto: Douglas Magno / AFP /SCANPIX

Argentina jalgpallikoondisega viimastel aastatel mitme tiitlini viinud Lionel Scaloni mõtleb ametist loobumisele.

Argentina jalgpallikoondis on viimastel aastatel tõeliselt säranud. 2021. aastal võideti Lõuna-Ameerika meistrivõistlused, järgneval suvel alistati Finalissima raames Euroopas troonile kerkinud Itaalia ja kõige krooniks mullu MM-tiitli Kataris. Seda kõike 45-aastase Scaloni juhendamisel.

Teisipäeval teenis Argentina MM-valikmängus võõrsil võidu Brasiilia üle. See oli üldse esimene kord, kui argentinlased MM-valikmängus enda suurest rivaalist võõrsil jagu saanud. Pärast suurt triumfi tuli Scaloni välja üllatava avaldusega.

«Argentina vajab treenerit, kellel on võimalus panustada kogu oma energia ja tal läheb hästi. Pean hetkeks peatuma ja mõtlema tulevikule. Mul on palju, mille üle pead vaevata,» vahendas BBC argentinlase sõnu.

«See pole hüvastijätt või midagi sellist, aga pean mõtlema, kuna latt on väga kõrgele seatud. Nõnda on keeruline jätkata ja üha enam võita.»

Argentina mängijad olid peatreeneri avalduse osas murelikud ning loodetakse, et Scaloni ikkagi jätkab enda ametis. Pressikonverentsil avaldas lootsile toetust Tottenham Hotspuri tähtmängija Cristian Romero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles