VILLE ARIKE Lehise ja Kaaberma juhtum osutab Eesti spordisüsteemi programmeeritud tõsisele probleemile (5)

Ville Arike
, reporter
Copy
Katrina Lehis (vasakul) ja peatreener Kaido Kaaberma 2021. aasta Tallinna Mõõga turniiril rajal toimuvale kaasa elamas.
Katrina Lehis (vasakul) ja peatreener Kaido Kaaberma 2021. aasta Tallinna Mõõga turniiril rajal toimuvale kaasa elamas. Foto: Tairo Lutter

Eesti naiste vehklemine on viimastel kuudel saanud rohkem tähelepanu omavaheliste jagelemiste kui tulemustega. Ning lõppu sellel ei paista, sest Katrina Lehis ei teavitanud vehklemisliitu soovist ka detsembris tuleval Vancouveri MK-etapil naiskonnavõistlusel osaleda.

Vehklemisest kaugemale jäävad inimesed ei saa enam midagi aru. Näib, et supipoti alune pliidiplaat on läinud rikki, seda ei annagi välja lülitada ja kuum supp muudkui podiseb edasi. Asjaosalised räägivad põhimõtteliselt sama juttu, mida paar nädalat tagasi Legnano MK-etapi eel, aga see ei vii ju enam kuhugi edasi.

Juuli lõpus peetud MMi järel lahvatas avalik sõnasõda naiste koondise peatreeneri Kaido Kaaberma ning Tokyo olümpia naiskondliku kullavõitja ja individuaalse pronksi Katrina Lehise vahel. Kaaberma ütles Delfile antud usutluses, et Lehise vehklemine polnud enam vehklemise moodi ning ta ei mõista, kuidas treener saab üliandeka sportlase viia niisugusesse seisu. Lehis ja tema treener Nikolai Novosjolov olid öeldust šokeeritud ja esitasid vastuargumendid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles