Suri 21-aastane Rootsi kergejõustiku tulevikulootus (1)

Postimees Sport
Copy
Emilia Brangefält
Emilia Brangefält Foto: @emiliabrangefalt/Instagram

Rootsi kergejõustikutalent Emilia Brangefält sooritas eelmisel nädalal enesetapu. Naine oli vaid 21-aastane.

Brangefält harrastas krossijooksu ning sai eelmisel aastal Tais toimunud MMil 40 km distantsil pronksmedali, tänavu tuli ta MMil viiendaks. Ta oli Rootsi tulevikulootus ning tuli mullu ka Rootsi meistriks.

Rootsi kergejõustikuliit kirjutab oma kodulehel, et Brangefält tundis end viimastel kuudel nii füüsiliselt kui ka vaimselt halvasti. Vaatamata lähedaste toele ei leidnud ta ilmselt teist võimalust ning otsustas endalt elu võtta.

Rootsi kergejõustikukoondise juht Kajsa Bergqvist oli sporditalendi lahkumise üle väga kurb. «Ma ei leia selle jaoks sõnu. Ma ei tundnud Emiliat isiklikult, kuid sain aru, et ta oli lahke inimene, sihikindel ja andekas tüdruk, kellel oli terve elu ees.»

Oma viimase postituse Instagramis tegi Brangefält novembri alguses, kus andis teada, et alates juulist on teda seganud rasked tervisehädad. «Ülikõrge pulsi tõttu pole ma saanud õieti treenidagi, lihtsalt püsti seistes on see 120–150 lööki minutis. Lihtsalt jalutamine on praegu valus. Haiglas ja arstide juures olen käinud üle 20 korra, aga iga vereanalüüs ja EKG on olnud hea,» kurtis naine.

Brangefälti vend kirjutas sotsiaalmeedias, et igatseb oma õde. «Sinu elu lõppes liiga vara ja ma poleks osanud ette kujutada, et see niimoodi lõpeb. Sinu armastus jooksmise vastu ja soov liikuda oli kirjeldamatu,» kirjutas vend.

Sul on vaimse tervisega seotud küsimus, mure või kahtlus?

Kirjuta Peaasi.ee e-nõustajatele, kes on kogemustega vaimse tervise spetsialistid ja vastavad kolme kuni kuue päeva jooksul.

Kui sul on pakiline mure, siis helista:

Lasteabi: 116111 (24 h)

Ohvriabi telefon: 116 006 (24 h)

Emotsionaalse toe ja hingehoiu telefon: 116 123 (iga päev kl 14–24)

Eluliin: 6558 088 (eesti keel), 655 5688 (vene keel) (iga päev kl 19–07)

Kiirabi: 112 (24 h)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles