Kahevõistluse valitseja: Ilves püüab sel hooajal kindlasti võite

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jarl Magnus Riiber ja Kristjan Ilves.
Jarl Magnus Riiber ja Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter

Kahevõistluse kuningas Jarl Magnus Riiber on veendunud, et tema treeningpartner Kristjan Ilves suudab sel hooajal MK-sarjas etapivõitude eest heidelda.

27-aastane Ilves on karjääri jooksul MK-sarjas poodiumile jõudnud kuuel korral, kuid ühtegi võitu pole eestlane veel saavutanud.

Tema treeningpartner Riiber – Ilves harjutab Norra koondisega – on MK-sarjas teeninud koguni 57 individuaalset võitu. 26-aastane norralane usub, et tänavu heitleb võitude eest ka Ilves.

«Huvitav on näha ka seda, milline on Kristjan Ilvese tase. Tal ei olnud suvel parimad ajad, aga kui ta tuli lumele tagasi, siis oli tema tase väga-väga kõrge. Ta on kindlasti üks nendest, kes püüab sel hooajal võite,» lausus Riiber ERRile.

Kahevõistluse MK-sari algas täna Soomes Rukas, kus peeti proovivõistlus, mille võitis 145-meetrise hüppega Riiber. Ilves oli 131,5 meetriga seitsmes.

Punktide peale hakkavad kahevõistlejad võistlema reedel, mil kavas on uus kompaktvõistlus. Selles formaadis suunduvad võistlejad suusarajale fikseeritud stardiaegadega. See tähendab, et hüppemäel teise koha teeninud sportlane alustab võitja jälitamist kuus sekundit hiljem. Alates 36. sportlasest pääsevad kõik mehed rajale liidrist 1.30 hiljem.

Laupäeval on Rukas kavas traditsiooniline Gunderseni võistlus, pühapäeval aga ühisstardiga võistlus, kus esmalt suusatatakse ja seejärel hüpatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles