Vene passiga tantsija võitis Eesti lipu all MM-kulla. Samal ajal viskas EOK ühe tantsuliidu oma ridadest välja ja teist vastu ei võtnud

Ville Arike
, reporter
Copy
Sarah Sofie Barjabin ja Venemaa kodanik Aleksei Bessonov tulid äsja standardtantsudes U21 vanuseklassis maailmameistriks. Pilt on tehtud 2022. aastal.
Sarah Sofie Barjabin ja Venemaa kodanik Aleksei Bessonov tulid äsja standardtantsudes U21 vanuseklassis maailmameistriks. Pilt on tehtud 2022. aastal. Foto: Facebook/Aleksey Bessonov & Sarah Sofie Barjabin

Eestis on üks ala, mis skandaalide poolest trumpab vehklemise selgelt üle. Võistlustantsul pole neljapäevast saati enam esindatust Eesti Olümpiakomitees, samal ajal aga võistlevad Venemaa passiga sportlased Eesti lipu all ja võidavad medaleid (vt kõrvallugu).

Tantsurahvas on omavahel jagelenud kümnendite kaupa ning lõpuks teeb see karuteene eelkõige meie sportlastele, aga ka mainele rahvusvahelisel tasandil. Võimuvõitluse tulemusena tekkis mõne aasta eest Eesti Olümpiakomitee (EOK) liikme ja Eestit maailma tantsuliidus (WDSF) esindanud Eesti Tantsuspordi Liidu (ETSL) kõrvale konkureeriv Eesti Tantsuspordi Ühendus (ETSÜ). Mullu võttis WDSF ETSLi asemel oma hõlma alla ETSÜ, ETSL on aga vaidlustanud selle otsuse Šveitsi kohtus.

«Mulle on tantsusport südamelähedane. Olen selle teemaga tegelnud kolm-neli aastat ning koos teiste EOK täitevkomitee liikmetega nii palju oma aega kulutanud lahenduse leidmisele. Kõige enam riivab mind asjaolu, et nad suutsid oma konflikti viia rahvusvahelisele tasandile,» ütles EOK president Urmas Sõõrumaa Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles