Vene passiga tantsija võitis Eesti lipu all MM-kulla (2)

Ville Arike
, reporter
Copy
Sarah Sofie Barjabin ja Venemaa kodanik Aleksei Bessonov tulid äsja standardtantsudes U21 vanuseklassis maailmameistriks. Pilt on tehtud 2022. aastal.
Sarah Sofie Barjabin ja Venemaa kodanik Aleksei Bessonov tulid äsja standardtantsudes U21 vanuseklassis maailmameistriks. Pilt on tehtud 2022. aastal. Foto: Facebook/Aleksey Bessonov & Sarah Sofie Barjabin

Rahvusvahelise tantsuspordiliidu (WDSF) andmebaasi järgi võistlevad Eesti Tantsuspordi Ühenduse (ETSÜ) egiidi ja Eesti lipu all Venemaa passiga sportlased Polina Figurenko ja Aleksei Bessonov.

Võistlustantsus – nagu ka iluuisutamises – pole selles midagi erakordset, et ühes paaris on koos eri riikide sportlased ning nad saavad vabalt valida, kumba riiki esindada. 20-aastane Bessonov esindab Eestit aastast 2019 ning on paaris koos Sarah Sofie Barjabiniga. Mõne nädala eest valis ­Tradehouse nad ühtedeks oma tänavusteks noorsportlaste stipendiaatideks, paar sai 5000 eurot. Läinud nädalavahetusel võitsid Barjabin ja Bessonov Riias peetud standardtantsude MMil U21-vanuseklassis kuldmedali.

Figurenkost sai 2021. aastal Konstantin Gorodilovi partner tantsupõrandal, hiljem sõuti ka abieluranda. Novembri alguses tuldi Rumeenias Sibius peetud Ladina-Ameerika tantsude MMil seitsmendaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles